Chicago History Museum

chicago history museumHet Chicago History Museum bevindt zich in de prachtige wijk Lincoln Park, ten noorden van Downtown Chicago. Zoals de naam al doet vermoeden staat dit museum volledig in het teken van de boeiende geschiedenis van Chicago. Er zijn het hele jaar zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen, met meer dan 20 miljoen items.

Overweeg je een bezoek aan het Chicago History Museum? Lincoln Park Zoo en enkele stranden bevinden zich om de hoek van het museum en zijn dus leuk om te combineren.

Wat is er te zien in het Chicago History Museum?

Met meer dan 20 miljoen museumstukken hoef je niet bang te zijn dat je je verveelt in het Chicago History Museum. De stad kent dan ook een interessante geschiedenis, vol hoogte- en dieptepunten. Denk daarbij aan de tijd van Al Capone, maar ook aan de Great Chicago Fire, die een groot deel van de stad in de as heeft gelegd. Hoogtepunten kent de stad echter ook meer dan genoeg. Niet voor niets trekt het tegenwoordig miljoenen bezoekers per jaar. Van de eerste wagon (uit 1893) van het huidige metronetwerk, tot een reusachtige Chicago style hotdog, je vindt het er allemaal!

Het museum bevindt zich in de prachtige groene wijk en in het gelijknamige park, Lincoln Park. In dit park zijn veel meer leuke bezienswaardigheden te vinden. Ben je in dit deel van de stad, sla de andere hoogtepunten dan ook niet over. Tip: huur een fiets. Dit deel van de stad is erg fietsvriendelijk.

geschiedenis chicago museum

Tickets Chicago History Museum

Je kunt natuurlijk entree tickets aanschaffen bij de kassa van het museum, op de dag van je bezoek. Handiger is het om online toegangskaarten te kopen. Daarmee voorkom je dat je in een lange rij moet staan. Zonde van je tijd. Met online aangeschafte tickets ben je in een mum van tijd binnen.

Tickets

Praktische informatie

Het History Museum bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich aan 1601 North Clark Street, aan de zuidkant van het Lincoln Park, in de gelijknamige wijk. Je kunt het eenvoudig bereiken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een fiets, zeker op zonnige dagen een genot in deze groene wijk. Rond het museum heeft Divvy Bikes verschillende verzamelpunten. Het Chicago History Museum ligt niet ver andere bezienswaardigheden als Lincoln Park Zoo en North Avenue Beach.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Chicago, dan kun je gebruik maken van ‘The El’. Kies je voor de bruine metrolijn, stap dan uit bij het bovengrondse station Sedgwick. De rode metrolijn stopt bij station Clark/Division. Beide stations bevinden zich op minder dan een kilometer lopen van het museum. Daarnaast stopt er een bus voor de deur. Kies voor lijn 22, 36, 72, 73, 151 of 156.

Openingstijden Chicago History Museum
Het museum is het hele jaar 6 dagen per week geopend (op Thanksgiving, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag na).

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 09:30-16:30 uur
Zondag: 12:00-17:00 uur

Meer informatie over het museum vind je op hun website: chicagohistory.org.

Hotels History Museum Chicago

Wil je in de buurt van het Chicago History Museum overnachten? In de omgeving van dit boeiende museum zijn veel hotels te vinden. Verschillend in prijs. Hier bevinden zich enkele tophotels, maar gelukkig zijn er ook voldoende goedkopere opties te vinden op loopafstand van dit museum. Bekijk alle hotels rond The Field Museum.

Boek nu

Tip!

Weet je nu al dat je dit museum in Chicago gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een voordeelpas voor Chicago aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 55% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Chicago, waaronder het History Museum.