Festivals in Chicago

Chicago is een echte festivalstad. Liefhebbers van grote evenementen komen in deze prachtige stad volledig aan hun trekken. Er zijn veel verschillende festivals in Chicago. Een groot deel van de evenementen draait echter om muziek. Muziek speelt namelijk een belangrijke rol in de geschiedenis van Chicago. Hoe kan het ook anders met housemuziek, Chicago blues en Chicago soul, die allen in deze stad aan Lake Michigan ontstaan zijn. Maar ook hiphop en rock hebben hun sporen verdiend. Naast de gratis live optredens in parken als Millennium Park en Grant Park, vinden er ook veel meerdaagse muziekevenementen plaats. Om al deze festivals te benoemen is niet te doen, maar tot de grootste muziekfestivals in Chicago behoren in ieder geval Chicago Jazz Festival, Chicago World Music Festival, Chicago Blues Festival, Grant Park Music Festival en het Chicago Gospel Music Festival.

Chicago festivals draaien uiteraard niet alleen om muziek. Tijdens het Taste of Chicago Food Festival en het Chicago Food + Wine Festival kun je meer ontdekken over culinair Chicago. De vele nationaliteiten hebben een positieve invloed op de keuken in Chicago. Eén van het oudste en tevens grootste gratis festival in Chicago is de Chicago Air & Water Show. Een absolute aanrader. Dit evenement vindt in Lake Michigan plaats en kun je bekijken vanaf de stranden in de stad, met North Avenue Beach als centraal punt.

Leukste festivals Chicago

De stad beschikt over een groot en divers aanbod met festivals en evenementen. Daarom zie je hieronder de belangrijkste en leukste zomerfestivals in Chicago, in willekeurige volgorde. Naast deze festivals en evenementen in Chicago zijn er nog veel meer leuke (gratis) events. Bekijk daarom ook de volledige festivalagenda van Chicago.

Tip!

Fan van bier? Dan zit je in Chicago goed. De Windy City is namelijk een echte bierstad. Naast onderstaande festivals zijn er ieder jaar talloze bierfestivals waar een groot aanbod met local craft beer te verkrijgen is. Lees snel meer over de brouwerijen, biercafé’s en festivals in Chicago.