Chicago Blackhawks (ijshockey)

chicago blackhawksIn de winter op vakantie naar Chicago en een liefhebber van wintersporten? Dan is een bezoek aan een ijshockeywedstrijd van de Chicago Blackhawks een absolute aanrader. De opvallende naam van de club stamt af van Black Hawk, het opperhoofd van een indianenstam uit Illinois.

De Blackhawks zijn onderdeel van de ‘Original Six’, de enige zes ijshockeyteams die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd en nog steeds actief zijn op het hoogste niveau. Naast de Blackhawks zijn dat Boston Bruins, Detroit Red Wings, Montreal Canadiens, New York Rangers en Toronto Maple Leafs. Alle andere teams in de National Hockey League (NHL) gingen failliet tijdens de grote depressie. Lange tijd bestond de NHL daarom maar uit zes teams. Het zogenaamde ‘Original Six’ tijdperk duurde van 1942 tot 1967. Daarna werd het aantal teams langzaam uitgebreid tot de huidige dertig teams.

Sinds de oprichting in 1926 werd Chicago Blackhawks zes keer kampioen van de Verenigde Staten. De Stanley Cup, zoals de prijs heet die ieder jaar aan de winnaar van de NHL wordt uitgedeeld, ging in 1934 voor het eerst naar Chicago. In het ‘Original Six’ tijdperk kwamen er twee titels bij in 1938 en 1961. Na een lange periode van redelijke anonimiteit heeft Chicago Blackhawks in de 21ste eeuw eindelijk de weg omhoog weer gevonden. In 2010, 2013 en 2015 ging de Stanley Cup naar de ijshockeyers uit Chicago. IJshockey is daardoor weer een populaire sport in Chicago geworden.

Wedstrijd Chicago Blackhawks bezoeken

Net als basketbalteam Chicago Bulls spelen de Blackhawks hun thuiswedstrijden in het United Center. Iedere wedstrijd kunnen maximaal 22.428 fans een glimp opvangen van het topteam uit Chicago. Tijdens de wintermaanden moet voor iedere wedstrijd de basketbalvloer van het ijs gehaald worden voor er gespeeld kan worden.

chicago blackhawks wedstrijd

Het United Center staat in de wijk Near West Side. Veel is er in de omgeving van het stadion niet te beleven, maar de wedstrijd vergoed veel. Dankzij de recente prestaties en kampioenschappen van Chicago Blackhawks is het niet makkelijk om aan kaarten voor een wedstrijd te komen. Het is daarom aan te raden om ruim voor de wedstrijd al tickets aan te schaffen. Dat doe je het voordeligste bij ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Chicago Blackhawks

Op wedstrijddagen rijden er bussen tussen metrostation Madison/Wabash in het centrum van Chicago en het United Center. De speciale expressbussen (buslijn 19) rijden vanaf 90 minuten voor de start van de wedstrijd. Ook lijn 20 gaat naar het United Center. Beide bussen rijden om de paar minuten.

Liever met de metro (L-train)? Neem vanuit Downtwon de Blue Line en stap uit bij station Illinois Medical District. Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen. Ook station Ashland ligt op loopafstand. Neem vanuit het centrum de Green Line of Pink Line.

Adres United Center:
1901 West Madison Street, Chicago

Hotels United Center

Wil je in de buurt van het United Center overnachten? Bijvoorbeeld omdat je meerdere wedstrijden van Chicago Blackhawks wilt bijwonen? In de buurt van het United Center zijn meerdere hotels te vinden, zodat je nooit ver hoeft te lopen na een NHL-wedstrijd. Maar ook het openbaar vervoer naar Downtown Chicago is goed verzorgd. Er zijn een aantal metrostations in de omgeving van het United Center. Bekijk alle hotels rond het United Center.

Boek nu