Overnachten in Chicago

Chicago is een grote stad. En niet onbelangrijk: een zakenstad. Dit zorgt ervoor dat de stad over een groot aantal overnachtingsplekken beschikt, in verschillende prijsklassen. Het nadeel is echter dat er vrijwel altijd veel vraag naar hotels, appartementen en andere accommodaties is. Door de grote vraag kunnen de aanbieders de prijzen hoog houden. Vooral in de zomer betaal je veel voor een hotelkamer. Zeker op de toplocaties in de buurt van de bezienswaardigheden. In het hoogseizoen zijn er niet alleen veel toeristen voor een vakantie of stedentrip in Chicago, er vinden ook veel beurzen en andere evenementen in Chicago plaats.

Waar in Chicago overnachten?

Ondanks de relatief dure overnachtingsplekken is het wel degelijk mogelijk om een goedkoop hotel in Chicago te boeken. Zo zakken buiten de zomermaanden de prijzen voor hotels aanzienlijk. Ben je dus niet gebonden aan een bepaalde periode, dan kun je flink geld besparen op hotels in Chicago. Maar ook in de lente en zomer, de beste reistijd voor Chicago, kun je een goedkope hotelkamer boeken. Wil je perse een hotel op de Magnificent Mile, dan betaal je de hoofdprijs. Vind je het niet erg om een stukje met de bus of metro te reizen, dan is de keuze in voordeligere opties groter. Chicago beschikt over een goed netwerk met openbaar vervoer. Ga dus op zoek naar een hotel, hostel of appartement in de buurt van een trein- of metrostation.

Tip!

Met het gezin op vakantie naar Chicago? In dat geval kijk je natuurlijk naar andere faciliteiten. Bekijk de beste familiehotels in Chicago.