Stranden in Chicago: de t

Het grootste voordeel van een stedentrip Chicago? Dat je tijdens je reis de stad met een dagje strand kunt combineren. Dat Chicago niet aan de kust ligt wordt ruimschoots gecompenseerd met Lake Michigan. Chicago staat met de voeten in het Michiganmeer en heeft dan ook zowel in als buiten de stad meerdere zandstranden. Puntje van aandacht: voor een dagje strand is het aan te raden rekening te houden met de beste reistijd voor Chicago.

De kustlijn van Chicago beschikt over maar liefst 24 stranden, met een totale lengte van ongeveer 45 kilometer. Met zoveel leuke stranden heb je geen zee nodig toch? Op de meeste Chicago stranden kun je uiteraard je eigen handdoekje neerleggen. Maar veel stranden bezitten ook faciliteiten als toiletten, verkoop van eten en drinken, verhuur van strandbedden, de mogelijkheid om te volleyballen en is lifeguard aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Op sommige stranden in Chicago kun je zelfs gebruik maken van gratis Wi-Fi.

Mooiste stranden Chicago

De meeste en populairste stranden van Chicago bevinden zich rond Lincoln Park, ten noorden van het centrum. Het best bezochte strand van de stad is North Avenue Beach, met Oak Street Beach, Ohio Street Beach en Montrose Avenue Beach op gepaste afstand.