River North: trendy wijk in Chicago

river north chicagoDe River North neighbourhood is onderdeel van de Near North Side community area in Chicago en één van de leukste wijken in Chicago om te bezoeken. Het creatieve en trendy River North staat bekend om zijn hippe winkels en kunstgalerieën waarvan een groot deel is gevestigd in voormalige pakhuizen. Ook voor nightlife zit je goed in deze omgeving. In deze buurt kun je namelijk een hapje eten in de beste restaurants van Chicago, kun je een drankje doen in de leukste kroegen en cocktailbarretjes en met de voeten van de vloer in trendy clubs, waar het bijna iedere dag tot in de vroege uren gezellig is.

River North grenst direct aan de populaire wijken The Loop en Streeterville, waardoor een bezoek aan deze wijk goed te combineren valt met andere delen van de stad. De grenslijnen van River North zijn duidelijk, met de Chicago River in het westen en zuiden, de Michigan Avenue (met de Magnificent Mile als hoogtepunt) in het oosten en de Chicago Avenue in het noorden.

River North bezienswaardigheden

Je raadt het al, aan bezienswaardigheden in River North geen gebrek. Of het nu gaat om toonaangevende landmarks in Chicago, of om lekker eten in uitstekende restaurants, in deze wijk kun je je met gemak een dag vermaken. Hieronder zie je een fractie van alle hoogtepunten in River North in Chicago.

theMART

Eén van de meest toonaangevende gebouwen in River North is de Merchandise Mart, kortweg theMART. In dit grote gebouw langs de Chicago River zijn honderden winkels gevestigd, voornamelijk gericht op wonen. De buitenkant van theMART trekt echter de meeste aandacht. Vooral in de avonduren. Dan vinden er namelijk grote lichtshows plaats, met de naam Art on theMART, waarbij beelden op het gebouw worden geprojecteerd.

Eten en drinken

Ben je na een lange dag in Chicago toe aan wat lekkers, dan kun je in River North je hart ophalen. Deze wijk huisvest namelijk enkele van de beste restaurants van de stad. Of het nu Italiaans eten in foodhall Eataly Chicago is, of meer exotisch, je vindt het hier. Een liefhebber van steaks? Voor het beste stuk vlees ga je naar het gerenommeerde RPM Steak. Verder kun je in River North uiteraard ook terecht voor pub food.

Chicago River

Je kunt er niet omheen: de Chicago River. Het is het kloppende hart van de stad. Een plek dat bruist. Zowel op als rond het water. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de moderne architectuur in Chicago. Ga dan ook zeker mee met één van de boottochten in Chicago, waar je niet alleen uitleg krijgt over de zaken langs de Chicago River, maar ook over de stad zelf. De rondvaarten eindigen op de Navy Pier in Lake Michigan.

chicago river north

Richard H. Driehaus Museum

River North staat bekend om haar kunst. Dat zie je terug in galerieën, maar ook in het Richard H. Driehaus Museum. Dit kunstmuseum is gevestigd in het historische Samuel M. Nickerson House uit 1883. Hoewel je in het museum verschillende kunststukken kunt bewonderen, is het gebouw ansich ook al meer dan de moeite waard. De meest in het oog springende kunstwerken zijn van kunstenaar Louis Comfort Tiffany. In het Richard H. Driehaus Museum zijn dagelijks rondleidingen.

Kathedralen

Als je dacht dat ze in Downtown Chicago alleen maar blinkende wolkenkrabbers hebben, dan heb je het mis. In de wijk River North zijn ook een aantal kerken te vinden, waarvan de Holy Name Cathedral en St. James Cathedral de mooiste zijn. Juist het contrast van de skyscrapers en deze karakteristieke kerken maakt het plaatje zo mooi. En als je van de buitenkant alles al gezien denkt te hebben wacht daar de verrassing binnen. Prachtig!

near north side chicago

Uitgaan

Heb je na het bezoeken van de uitstekende restaurants in Near North Side ook nog zin om met de voeten van de vloer te gaan? Wat uitgaan in Chicago betreft is dit the place to be. Van trendy clubs tot het theater House of Blues, in deze wijk kun je heerlijk van muziek genieten. Liever naar de Ierse Pub, of chique café? Ook dan is er genoeg keuze in deze wijk.

Hotels River North Chicago

Ga je naar Chicago op vakantie en ben je op zoek naar een hotel of appartement, met veel bezienswaardigheden op loopafstand? Dan zit je goed in de wijk River North. Ook als je highlights buiten deze buurt wil bezoeken is dit een goede uitvalsbasis, met bovendien altijd het openbaar vervoer in Chicago om de hoek. Logischerwijs betaal je voor een hotel in River North wel wat meer dan in veel andere wijken in de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in River North.

Boek nu