Chicago White Sox (honkbal)

chicago white soxEen goed voorbeeld van een club die haar merk uitstekend weet te vermarkten is Chicago White Sox. Hoewel de honkbalclub uit Chicago ‘slechts’ 3 keer de World Series won, zijn de zilver-zwarte petjes en shirts met het logo van de White Sox over de hele wereld in het straatbeeld te zien. Ondanks het feit dat de club uit de Major League Baseball (MLB) dus wereldwijd een bekende naam heeft, wordt de aandacht voor baseball in thuisstad Chicago verdeeld. Met Chicago Cubs spelen er immers twee teams uit de Windy City op het hoogste niveau van Amerika.

De White Sox kenden vooral grote successen in de eerste jaren na de oprichting in 1900. De eerste nationale titel werd in 1906 behaald. Daarna volgden nog kampioenschappen in 1917 en 2005. In 1991 verhuisde Chicago White Sox naar een groter en moderner stadion, New Comiskey Park. Hoewel het stadion al snel veel te groot bleek voor de White Sox, besloot eigenaar Jerry Reinsdorf het honkbalstadion in 2003 nog verder uit te breiden naar ruim 47.000 zitplaatsen. Het bleek een grote misstap, waardoor hij een jaar later de capaciteit alweer met 7000 plaatsen verminderde naar de huidige 40.615 zitplaatsen. Zelfs in het jaar van de derde en voorlopig laatste winst in de World Series zat het stadion vrijwel nooit helemaal vol. Sinds 2016 draagt het stadion de sponsornaam Guaranteed Rate Field.

wedstrijd chicago white sox

Wedstrijd Chicago White Sox bezoeken

De White Sox spelen hun wedstrijden in het hypermoderne Guaranteed Rate Field. Het stadion staat in de neighborhood Armour Square in de wijk South Side.

Qua populariteit delft Chicago White Sox het onderspit voor stadgenoot en rivaal Chicago Cubs. Het is daardoor niet moeilijk om aan tickets te komen voor de White Sox. Alleen tegen grote tegenstanders is het raadzaam om vooraf al toegangskaarten online aan te schaffen. Dat doe je het voordeligste bij ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Chicago White Sox

chicago white sox honkbalstadionHet stadion van Chicago White Sox is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. De metrostations Sox-35th (rode lijn) en 35th-Bronzeville-IIT (groene lijn) bevinden zich beide op loopafstand van het honkbalstadion. In de buurt zijn daarnaast acht grote parkeerterreinen te vinden.

Adres Guaranteed Rate Field:
333 West 35th Street, Chicago

Hotels Guaranteed Rate Field

Ben je van plan om één of meerdere wedstrijden van Chicago White Sox bij te wonen? En wil je graag een hotel in de buurt van honkbalstadion Guaranteed Rate Field boeken? Dan heb je meer dan voldoende keuze, in alle prijsklassen. Het grote voordeel van een hotel in de buurt van het stadion is dat het openbaar vervoer hier goed verzorgd is, ook buiten wedstrijddagen om. Zo zit je in een oogwenk in Downtown Chicago. Bekijk alle hotels rond Guaranteed Rate Field.

Boek nu