Hotels Chicago

hotels chicagoChicago is een echte zakenstad. Bijna iedere week zijn er grote congressen en beurzen in Downtown Chicago. Er is daarom een overvloed aan hotels Chicago. Nadeel is echter dat in het centrum vooral luxe zakenhotels te vinden zijn. Voor een nacht in deze hotels moet diep in de buidel worden getast.

De luxe hotels in Chicago bevinden zich met name binnen The Loop en rond Michigan Avenue: de Magnificent Mile (tussen Michigan Avenue Bridge en Oak Street). Aan deze straat zijn naast dure hotels ook internationale merken als Bulgari, Chanel, Louis Vuitton en Gucci te vinden.

Hotel Chicago centrum

Vind je het geen probleem om iets meer te betalen en is de locatie van het hotel voor jou de belangrijkste criteria? Dan zijn hotels in The Loop een aanrader. De meeste bezienswaardigheden in Chicago bevinden in dat geval op loopafstand. Hoewel je voor The Loop hotels over het algemeen meer moet betalen dan voor een vergelijkbaar hotel buiten het centrum, kun je door op tijd te boeken met een beetje geluk op een koopje stuiten.

hotels chicago centrum

Top 5 hotels Downtown Chicago

Het aanbod met hotels in Chicago is groot. Om je een eindje op weg te helpen hebben we voor 4- en 3-sterren hotels een top 5 samengesteld. Alle hotels bevinden zich in Chicago centrum en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.

4 sterren hotels chicago
1. Virgin Hotels Chicago (4* – The Loop)
2. Kimpton Gray Hotel (4* – The Loop)
3. The Talbott Hotel (4* – Near North Side)
4. Millennium Knickerbocker Chicago (4* – Magnificent Mile)
5. The Whitehall Hotel (4* – Magnificent Mile)

3 sterren hotels chicago
1. Aloft Chicago City Center (3* – River North)
2. Courtyard by Marriott Chicago (3* – River North)
3. Hotel Hampton Inn & Suites Chicago (3* – Magnificent Mile)
4. Freehand Chicago (3* – River North)
5. Hilton Garden Inn Chicago (3* – The Loop)

Goedkope hotels in Chicago

Chicago beschikt over een uitstekend netwerk van openbaar vervoer. Metro’s, bussen en treinen brengen je snel en goedkoop naar de rand van het centrum van Chicago. Als je niet perse midden in het The Loop hoeft te overnachten kan het lonen om er net buiten te zoeken. Hou bij het boeken naar hotels Chicago dus rekening met een bushalte, metrostation of treinstation in de buurt. Een bijkomend voordeel van een hotel net buiten het centrum van Chicago is dat je vaak je auto gratis voor de deur mag parkeren. Wel zo handig als je de stad slechts gebruikt als onderdeel van een grotere rondreis vanuit Chicago.

Ben je niet gebonden aan de zomermaanden mei tot en met september, maar ga je naar Chicago in de winter, dan kan dat ook al een stuk in de portemonnee schelen. In het laagseizoen, de koude maanden, bieden veel hotels kortingen aan. Het overwegen waard dus als je de ijzige winterkou van Chicago kan verdragen.

goedkope hotels chicago

Airport hotels Chicago

De afstand van het centrum tot O’Hare International Airport, de grootste luchthaven van Chicago, is te overzien. Als je vroeg moet vliegen kun je ’s ochtends nog met je huurauto naar het vliegveld. Het is echter ook mogelijk om te overnachten op de luchthaven, of in de buurt ervan. O’Hare beschikt over verschillende airport hotels, in verschillende klassen. De meeste continentale vluchten komen aan op O’Hare. Vlieg je echter naar of van Midway International Airport? Ook op en rond die luchthaven zijn meerdere hotels te vinden. Bekijk daarvoor eerst hoe je in Chicago van en naar het vliegveld reist met het openbaar vervoer.

airport hotel chicago

Tip!

Liever een ander type accommodatie dan een hotel in Chicago boeken? Er zijn ook voldoende uitstekende hostels te vinden in Chicago voor reizigers die budget reizen. Of boek een appartement. Voor ieder wat wils in Chicago.

hotel chicago