Lincoln Park Zoo: gratis dierentuin in Chicago

lincoln park zooLincoln Park Zoo is een dierentuin in Chicago en bevindt zich een paar kilometer ten noorden van Downtown Chicago, in de gelijknamige wijk Lincoln Park. De toegang is volledig gratis. Samen met Brookfield Zoo behoort Lincoln Park Zoo tot de grootste dierentuinen van de stad Chicago. De dierentuin in Lincoln Park opende al in 1868 voor het eerst haar deuren. Daarmee is het één van de oudste dierentuinen van de Verenigde Staten.

Populairste dierentuin Chicago

Het bijzondere aan Lincoln Park Zoo is dat de toegang helemaal gratis is. Dat maakt het daardoor de populairste dierentuin van Chicago. De gratis entree doet niets af aan de kwaliteit van het dierenpark. Het heeft namelijk een oppervlakte van 14 hectare en in de dierentuin leven ongeveer 1100 dieren. En niet de minste soorten. Je ziet er leeuwen, beren, neushoorns, apen, ijsberen en nog veel meer. De dieren zijn verdeeld over verschillende sectoren.

Lincoln Park Zoo is een erg leuke attractie voor gezinnen. Als je naar Chicago met kinderen gaat, is het dan ook een echte aanrader. In het deel Farm-in-the-Zoo mogen kinderen zelfs (boerderij)dieren aaien. Maar ook voor mensen zonder kids behoort het tot de populairste bezienswaardigheden van Chicago. Niet op de laatste plaats dankzij haar ligging in de mooie wijk Lincoln Park en de gratis entree.

gratis dierentuin chicago

Zelfs voor mensen die geen liefhebber zijn van dierentuinen is dit park één van de mooiste locaties van Chicago. Dat komt door de Nature Boardwalk at Lincoln Park Zoo. Vanaf deze brug in de dierentuin heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de skyline van Chicago. Het behoort dan ook tot de mooiste uitkijkpunten in Chicago. De koepel bij deze brug wordt vaak door getrouwde stelletjes gebruikt om foto’s te maken. Of om een aanzoek te doen natuurlijk…

Lincoln Park Zoo bezoeken

dierentuin lincoln parkDe dierentuin is het hele jaar geopend en gratis te bezoeken. Ook als je geen dieren hoeft te zien is Lincoln Park Zoo een leuke attractie. Het is er heerlijk wandelen tussen de bloementuinen en historische gebouwen. Zeker in een grote stad als Chicago een welkome afwisseling.

Lincoln Park Zoo heeft grote parkeerplaatsen, maar de dierentuin is ook eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken. Zowel bussen als metro’s (stap uit bij station Armitage) stoppen in de buurt van de ingang. Kijk op de website van de dierentuin voor alle info voor een bezoek.

Adres:
2001 N Clark Street, Chicago

Hotels Lincoln Park Zoo

Wil je overnachten in de buurt van de dierentuin? Omdat je van plan bent meerdere dagen Lincoln Park Zoo te bezoeken. Of gewoon omdat je de vibe in deze sfeervolle wijk wilt proeven? Er zijn meerdere hotels rond de zoo. Zowel voor mensen die op zoek zijn naar luxe, als voor mensen met een kleiner budget. Het voordeel van deze locatie in het noorden van Chicago is dat het openbaar vervoer zich loopafstand bevindt, waardoor je snel in Downtown Chicago bent. Of bij de andere bezienswaardigheden in de stad. Bekijk alle hotels rond Lincoln Park Zoo.

Boek nu

Tip!

De dierentuin bevindt zich in de rustige wijk Lincoln Park, in de buurt van de mooiste stranden van Chicago. Maar ook andere highlights bevinden zich in de buurt. Het is daarom een leuke dagbesteding om de dierentuin te combineren met het huren van fietsen in Chicago. Maak daarbij gebruik van de Lakefront Trail langs Lake Michigan.