Magnificent Mile: shop till you drop

magnificent mile chicagoAls reisgidsen schrijven over Chicago, dan duurt het niet lang voordat de Magnificent Mile wordt genoemd. Met de neighbourhood Magnificent Mile (in de wijk Near North Side) wordt het meest interessante deel van de Michigan Avenue bedoeld, van de Chicago River in het zuiden tot Oak Street in het noorden. Deze beroemde mijl bestaat voornamelijk uit bekende winkelketens, dure kledingmerken, luxe hotels en de hoogste wolkenkrabbers. Hierdoor is het niet alleen één van de belangrijkste attracties van Chicago, de wijken rond deze winkelstraat zijn tevens de duurste van de stad.

Voordat er ooit sprake was van een Magnificent Mile, bestond dit gebied van Chicago vooral uit fabrieken en opslagplaatsen. Pas in 1909 werd in het Burnham Plan of Chicago voor het eerst gesproken om het tot dan toe arme gebied om te turnen tot een commercieel district. In 1920 zorgde de Michigan Avenue Bridge ervoor dat de Michigan Avenue werd verbonden met Pine Street, aan de andere kant van de Chicago River. Dat was de aanzet tot de straat die het nu is. In 1947 gaf vastgoedontwikkelaar Arthur Rubloff de straat haar bijnaam Magnificent Mile.

Magnificent Mile bezienswaardigheden

Hoewel de Magnificent Mile veel meer is dan een chique winkelstraat, hebben de winkels een grote aantrekkingskracht op toeristen. Maar deze mijl bezit veel meer dan alleen shops en malls. Het beschikt ook over architectonische hoogtepunten. En hoge uitkijkpunten. We hebben de highlights van de Michigan Avenue voor je opgesomd.

Michigan Avenue Bridge

De Michigan Avenue Bridge wordt gezien als het officiële begin van de beroemde mijl. De brug dateert uit 1920 en is een prachtig architectonisch hoogstandje. Wil je de brug ook vanaf de onderkant zien? Onderaan deze brug hebben rondvaartboten over de Chicago River en Lake Michigan hun opstappunt waardoor je er onderdoor kan varen.

michigan avenue bridge chicago

Winkelen

Waar New York de Fifth Avenue heeft, daar heeft Chicago de Michigan Avenue. Op de mijl zijn luxe internationale merken te vinden als Bulgari, Chanel, Louis Vuitton, Ralph Lauren en Giorgio Armani. Maar ook bekende merken als Starbucks, Victoria’s Secret, Topshop/Topman en Apple hebben er hun vestiging, evenals de shopping malls Macy’s, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue en Nordstrom.

Water Tower

Je zou er haast voorbij lopen, tussen al het hoogbouw geweld en aan de voet van het John Hancock Center. Maar de Water Tower verdient zeker een bezoek. Deze 55 meter hoge watertoren is namelijk het oudste gebouw aan de mijl dateert uit 1869. Op de Michigan Avenue is dit het enige gebouw dat de grote brand in Chicago heeft overleefd.

water tower chicago

Fourth Presbyterian Church

De Fourth Presbyterian Church is een prachtige protestantse kerk en is gebouwd in 1871. Hij bevindt zich op de hoek van de Michigan Avenue aan 126 East Chestnut Street, tegenover warenhuis Bloomingdale’s. De inrichting van de kerk is gotisch en de kerk is vrij toegankelijk. Iedere zondagochtend vindt hier een kerkdienst plaats.

michigan avenue chicago

Eten en drinken

Na het shoppen of het bezichtigen van de stad toe aan een drankje? Rond de Magnificent Mile zijn voldoende gelegenheden. Liefhebbers van craft bier zijn onder andere aan het juiste adres bij Timothy O’Toole’s Pub (622 N. Fairbanks Court), Howells & Hood (435 N. Michigan Avenue), Streeter’s Tavern (50 E. Chicago Avenue) en Jake Melnick’s Corner Tap (41 E. Superior Street).

Uitkijkpunten

Het gebied rond de Magnificent Mile wordt verder vooral gedomineerd door hoogbouw. Enkele van Amerika’s hoogste gebouwen zijn hier te vinden, waaronder Trump International Hotel & Tower en het John Hancock Center. Vanuit deze gebouwen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vooral vanuit het John Hancock Center is het uitzicht geweldig.

bezienswaardigheden magnificent mile

Hotels Magnificent Mile

Wil je overnachten op de Magnificent Mile? Dan dien je een dikke portemonnee te hebben. Rond deze straat zijn veel luxe hotels te vinden, zoals Ritz-Carlton, Park Hyatt, Four Seasons Hotel en Trump International Hotel & Tower. Vanzelfsprekend betaal je in deze 5-sterren hotels de hoofdprijs voor een nacht in Chicago. Minder geld te besteden, maar wel graag overnachten in de buurt van de beroemde mijl? Er zijn voldoende goedkopere hotels op loopafstand van Michigan Avenue. Bekijk alle hotels rond de Magnificent Mile.

Boek nu