Magnificent Mile

magnificent mile chicagoAls reisgidsen schrijven over Chicago, dan duurt het niet lang voordat de Magnificent Mile wordt genoemd. Met de Magnificent Mile wordt het meest interessante deel van de Michigan Avenue bedoeld, van de Chicago River in het zuiden tot Oak Street in het noorden. Deze beroemde mijl bestaat voornamelijk uit bekende winkelketens, dure kledingmerken en luxe hotels. Daarnaast zijn er nog andere publiekstrekkers te vinden, waaronder het John Hancock Center. Hierdoor is het niet alleen één van de belangrijkste attracties van Chicago, de wijken rond deze winkelstraat zijn tevens de duurste van de stad.

Voordat er ooit sprake was van een Magnificent Mile, bestond dit gebied van Chicago vooral uit fabrieken en opslagplaatsen. Pas in 1909 werd in het Burnham Plan of Chicago voor het eerst gesproken om het tot dan toe arme gebied om te turnen tot een commercieel district. In 1920 zorgde de Michigan Avenue Bridge ervoor dat de Michigan Avenue werd verbonden met Pine Street, aan de andere kant van de Chicago River. Dat was de aanzet tot de straat die het nu is. In 1947 gaf vastgoedontwikkelaar Arthur Rubloff de straat haar bijnaam Magnificent Mile.

Shoppen op de Mile

Hoewel de Magnificent Mile veel meer is dan een chique winkelstraat, hebben de winkels een grote aantrekkingskracht op toeristen. Waar New York de Fifth Avenue heeft, daar heeft Chicago de Michigan Avenue. De overeenkomsten zijn eindeloos. Op de mijl zijn luxe internationale merken te vinden als Bulgari, Chanel, Louis Vuitton, Ralph Lauren en Giorgio Armani. Maar ook bekende merken als Starbucks, Victoria’s Secret, Topshop/Topman en de Apple Store hebben er hun vestiging, evenals de shopping malls Macy’s, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue en Nordstrom.

chicago river

Bezienswaardigheden

De Magnificent Mile is meer dan alleen winkelen. Het beschikt ook over architectonische hoogtepunten. Zo is de Michigan Avenue Bridge, aan het begin van de mijl, een stop waard. Onderaan deze brug hebben rondvaartboten over de Chicago River en Lake Michigan hun opstappunt. Ook de Water Tower verdient een bezoek. Het oudste gebouw aan de mijl dateert uit 1869 en is het enige gebouw dat de grote brand in Chicago heeft overleefd.

Het gebied rond de Magnificent Mile wordt verder vooral gedomineerd door hoogbouw. Enkele van Amerika’s hoogste gebouwen zijn hier te vinden, waaronder Trump International Hotel & Tower, Water Tower Place en het John Hancock Center. Vanuit deze gebouwen heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Eten en drinken

Na het shoppen of het bezichtigen van de stad toe aan een drankje? Rond de Magnificent Mile zijn voldoende gelegenheden. Liefhebbers van craft bier zijn onder andere aan het juiste adres bij Timothy O’Toole’s Pub (622 N. Fairbanks Court), Howells & Hood (435 N. Michigan Avenue), Streeter’s Tavern (50 E. Chicago Avenue) en Jake Melnick’s Corner Tap (41 E. Superior Street).

Hotels Magnificent Mile

Wil je overnachten op de Magnificent Mile? Dan dien je een dikke portemonnee te hebben. Rond deze straat zijn veel luxe hotels te vinden, zoals Ritz-Carlton, Park Hyatt, Four Seasons Hotel en Trump International Hotel & Tower. Vanzelfsprekend betaal je in deze 5-sterren hotels de hoofdprijs voor een nacht in Chicago. Minder geld te besteden, maar wel graag overnachten in de buurt van de beroemde mijl? Er zijn voldoende goedkopere hotels op loopafstand van Michigan Avenue. Bekijk alle hotels rond de Magnificent Mile.

Boek nu