Sport in Chicago

Amerikanen zijn helemaal gek van sport. Zo ook de inwoners van Chicago. Tijdens een stedentrip Chicago mag een bezoek aan een sportwedstrijd dus eigenlijk ook niet ontbreken. En gelukkig heeft de stad meer dan voldoende keuze in Amerikaanse sporten. Honkbal (baseball), basketbal, American Football of ‘soccer’. Bezoek je Chicago in de winter, dan kun je ook naar ijshockey. In alle sporten heeft Chicago één of meerdere teams op het hoogste niveau. Maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf te sporten in Chicago. Wat te denken van de beroemde Chicago Marathon, die ieder najaar wordt gehouden.

Sportwedstrijd in Chicago bezoeken

Met de Chicago Bulls beschikt de stad over één van de bekendste basketbalteams van Amerika. Vooral dankzij Michael Jordan, die nog steeds op handen gedragen wordt in Chicago. In de White Sox en Cubs heeft Chicago zelfs twee honkbalteams in de Major League Baseball en met de Chicago Blackhawks heeft het een goed ijshockeyteam. Een keer American football meemaken? Dat kan tijdens een wedstrijd van de Chicago Bears in Soldier Field. Liever naar voetbal, of soccer zoals ze dat in de Verenigde Staten noemen? Deze sport wordt hier steeds groter. Met Chicago Fire FC bezit de stad een gerenommeerde club.

Zelf een sportwedstrijd in Chicago bezoeken? Dankzij de grote stadions in Chicago kun je vrijwel altijd wel een wedstrijdkaartje kopen. Is het niet aan de kassa, dan wel online in de voorverkoop. Het is dan ook aan te raden om (ruim) voor je reis even te controleren of er nog voldoende kaarten beschikbaar zijn. Wil je zeker zijn van een toegangsbewijs? Koop dan je ticket online. Voor iedere sport in Chicago is het namelijk mogelijk online een kaartje aan te schaffen.