Klimaat & weer Chicago

weer chicagoMet Windy City als bijnaam belooft een stedentrip Chicago weinig goeds zou je zeggen. Harde wind, storm en regen zijn immers weertypen die bij deze slogan passen. Maar dat valt gelukkig reuze mee. Er zijn meer dan voldoende aangename maanden, ook als je van zon en warmte houdt. Net als voor andere stedentrips bekijk je uiteraard eerst even wat de beste reistijd voor Chicago is voor je je vakantie boekt. En dus geven we antwoord op de vraag: welk klimaat heeft Chicago?

Temperatuur Chicago

Het klinkt heel logisch, maar het weer in Chicago staat onder invloed van Lake Michigan. Het warme continentale klimaat in de stad wordt in grote mate bepaald door de grillen van dit grote meer aan de voet van Chicago. Hierdoor zijn de winters in Chicago koud en beschikt de stad daarentegen over warme en soms zelfs hete zomers, met enorme verschillen in temperatuur per seizoen. Een stad van uitersten dus. Gelukkig is de stad volledig op dit klimaat ingesteld.

In de winter zitten de vele theaters, musea en restaurants overvol. In de zomermaanden daarentegen gaan de inwoners van Chicago weer massaal naar de parken en stranden in de stad. Door de aanwezigheid van het Michiganmeer is de weersverwachting in de zomermaanden iets lager dan in het binnenland van Amerika. Dit is de gemiddelde temperatuur in Chicago, inclusief de watertemperatuur van Lake Michigan:

weer temperatuur chicago

Weer Chicago tijdens de zomer

Vooral in juni, juli en augustus kan het in Chicago erg warm worden, met een gemiddelde temperatuur net onder de 30 graden. Vanaf de lente in april kijken de inwoners van Chicago met veel plezier naar het weerbericht, hoewel het in april nog wel koud kan zijn ‘s nachts. Over het algemeen is het vooral in de maanden mei en september uitstekend toeven in Chicago. In deze periode schommelt de temperatuur tussen de 20 en 25 graden gemiddeld.

Winter in Chicago: koud

Tijdens de winter in Chicago, van eind november tot en met maart, kan het akelig koud worden. De temperatuur komt hier in de koudste maanden december, januari en februari met moeite boven het vriespunt uit. De harde wind vanaf het Michiganmeer zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur nog een stuk lager is. De neerslag die in deze wintermaanden valt komt dan ook vooral in de vorm van sneeuw. Een voordeel van dit jaargetijde is dat een bevroren Lake Michigan voor prachtige plaatjes zorgt.

Tip!

Niet gebonden aan het hoogseizoen? Ga juist buiten deze maanden op vakantie naar Chicago. De prijzen voor hotels in Chicago liggen lager. Ook stunten veel luchtvaartmaatschappijen dan met goedkope vliegtickets naar Chicago.