Chicago Cubs (honkbal)

chicago cubsHonkbal en Chicago. Dat is als New York en het Vrijheidsbeeld. Met twee Major League teams ademt de stad sport, en bovenal baseball. In 2016 deed Chicago Cubs nog eens een extra duid in het zakje door de World Series voor de derde keer te winnen. Hierdoor heeft de club, dat in Chicago meer populariteit geniet dan stadgenoot Chicago White Sox, nu weer evenveel titels als haar rivaal. Na de eerdere kampioenschappen in 1907 en 1908 mochten de Cubs zich eindelijk weer de beste honkbalclub van Amerika noemen.

Dat de hele stad naar een nieuw kampioenschap voor Chicago Cubs snakte bleek wel uit het feest dat na de overwinning losbarstte in Chicago. Niet alleen stadion Wrigley Field barste uit z’n voegen, de hele stad kleurde dagenlang rood-wit-blauw, de clubkleuren van de Cubs. Het vuurwerk dat boven de skyline van Chicago uitkwam was tot ver in Illinois te zien. De hele staat mocht weten dat het weer de beste van het land was.

Wrigley Field

Chicago White Sox mag wereldwijd qua naam misschien dan wel de bekendste baseball club van Chicago zijn, de Cubs spelen in het meest legendarische stadion van de stad: Wrigley Field. Het stadion is niet voor niets al meerdere malen gebruikt als decor voor films, waaronder The Blues Brothers. Wrigley Field opende z’n deuren al in 1914 en staat in de wijk North Side (de buurt Wrigleyville). Met een capaciteit van 41.118 zitplaatsen mag het met recht een honkbaltempel worden genoemd. Op wedstrijddagen loopt de hele wijk uit voor de populaire club. Doordat het stadion zich midden in een woonwijk bevindt zijn zelfs tribunes op de daken van gebouwen gebouwd.

wrigley field chicago cubs

Wedstrijd Chicago Cubs bezoeken

Dankzij het kampioenschap in 2016 heeft de club aan belangstelling niet te klagen, voor het geval dat überhaupt al het geval was. Een wedstrijd van Chicago Cubs bezoeken is mogelijk door vooraf online tickets te kopen. Dat doe je het voordeligste bij ticketpartner StubHub.

Het is aan te raden om al geruime tijd voor de wedstrijd naar Wrigley Field te gaan. Fans van Chicago Cubs maken er graag een leuk uitje van. In de buurt van het stadion van Chicago Cubs zijn veel leuke barren en restaurants te vinden. Bovendien is overal op straat eten en drinken te verkrijgen en voor merchandise ben je hier ook aan het juiste adres.

Tickets

Vervoer naar Chicago Cubs

Wrigley Field is het beste met het openbaar vervoer te bereiken. Neem de metro (rode lijn) vanuit downtown Chicago en stap uit bij station Addison. Het stadion van de Cubs ligt op enkele minuten lopen.

Adres Wrigley Field:
1060 West Addison Street, Chicago

Hotels Wrigley Field

Wil je overnachten in de buurt van Wrigley Field? Omdat je van plan bent meerdere wedstrijden te volgen. Of gewoon omdat je de vibe in deze sfeervolle wijk wilt proeven? Er zijn meerdere hotels rond Wrigley Field. Zowel voor mensen die op zoek zijn naar luxe, als voor mensen met een kleiner budget. Het voordeel van Wrigley Field is dat het openbaar vervoer op loopafstand is, waardoor je snel in Downtown Chicago bent. Bekijk alle hotels rond Wrigley Field.

Boek nu