Auto huren Chicago

auto huren chicagoHet centrum van Chicago is compact en de belangrijkste Chicago bezienswaardigheden liggen niet ver van elkaar vandaan. Maak je alleen een stedentrip naar Chicago, dan is het verstandig om af te wegen of een auto huren Chicago noodzakelijk is. Het openbaar vervoer in Chicago is bovendien erg goed verzorgd. Maar veel reizigers gebruiken Chicago echter als start van een langere reis en dus huren veel mensen meteen een auto op het vliegveld.

Gebruik je Chicago als onderdeel van je rondreis door Amerika, of rij je vanaf luchthaven O’Hare direct door? Aan autoverhuurbedrijven in Chicago geen gebrek. Zowel op de vliegvelden als in de stad zijn voldoende locaties waar je een auto kan huren. Bekijk eerst even of je hotel in Chicago ook parkeervoorzieningen heeft.

Auto huren Chicago O’Hare International Airport

autohuur chicagoOp en rond O’Hare International Airport heb je meer dan genoeg keuze in autoverhuurders. Grote ketens als Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz en National hebben allen een vestiging op de luchthaven.

Op de luchthaven heeft ieder verhuurbedrijf zijn eigen kantoortje. Heb je vooraf nog geen auto gehuurd, dan kun je dat hier alsnog doen. Je vindt een kantoortje van deze bedrijven bij de bagagebanden in de terminals 1, 2 en 3. Houd er wel rekening mee dat de verhuurders er alles aan gaan doen om je zoveel mogelijk extra snufjes aan te smeren.

Naar autoverhuur op vliegveld Chicago

Alle autoverhuurders op Chicago O’Hare bevinden zich op een terrein aan de rand van het vliegveld. Te ver om te lopen. Heb je een keuze gemaakt en een auto in Chicago gehuurd, dan kun je voor de aankomstterminal in één van de shuttlebusjes van de verhuurbedrijven stappen. Deze rijden de hele dag tussen de terminal en parkeerterreinen. De haltes van de car rental shuttle bussen worden duidelijk aangegeven. Op de bussen staat ‘Rental Cars / Parking Lot F’. Het ritje is gratis, maar naar Amerikaanse gebruik verwacht de chauffeur na afloop wel een fooi…

Tip: huurauto Chicago online reserveren

Heb je geen zin om ter plekke, na een lange vlucht, de discussie met het verhuurbedrijf aan te gaan? Je kunt ook thuis online een auto huren in Chicago. Zo kun je in alle rust naar de voorwaarden van aanbieders kijken. Maar ook geldt: hoe eerder een auto reserveren, hoe goedkoper. Bij de Nederlandse partij Sunny Cars kun je de prijzen van de aanbieders op zowel O’Hare, Midway als het centrum met elkaar vergelijken. Door online te boeken voorkom je onaangename verrassingen bij het autoverhuurbedrijf. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Reserveer nu

Tip!

Is Chicago het begin of einde van je Chicago rondreis? Bij vrijwel alle verhuurders is het mogelijk om de huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je de auto huurde. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je een extra toeslag betaalt, de zogenaamde drop-off kosten.

huurauto chicago