Eten en drinken in Chicago

eten chicago hot dogAls je van lekker eten houdt, dan ben je in Chicago aan het juiste adres. The Windy City bezit zowel betaalbare restaurants en chique toprestaurants als bekende Amerikaanse fastfoodketens en eetkraampjes op straat. Maar de stad heeft ook een aantal echte typische Chicago specialiteiten. De eetcultuur in Chicago is sterk beïnvloedt door de vele culturen die in de stad leven. Daarnaast beschikt de stad over een aantal leuke barretjes en cafés in Downtown Chicago.

Uit eten in Chicago

Of je nou zin hebt in typisch Amerikaans eten, zoals spareribs, steaks en hamburgers, of juist Arabisch of Europees. In culinair Chicago kan het allemaal. De meeste eettentjes bevinden zich in de wijken The Loop, River North en Lincoln Park. Voor heerlijke Italiaanse pasta’s of pizza’s ben je aan het juiste adres in Little Italy, voor Aziatisch eten ga je naar Chinatown, voor Grieks eten zak je af naar Greektown en veel restaurants met een Arabische keuken en eten uit het Midden-Oosten vind je rond West Lawrence Avenue.

Geen zin om vooraf al uit te zoeken waar je wat gaat drinken of eten in Chicago? Rush Street is dan een goede plek om naartoe te gaan. In en rond deze straat vind je veel goede en gezellige restaurants, wijnbarretjes, clubs en cafés. Voor de iets chiquere gelegenheden ga je naar Michigan Avenue.

Upcoming: Fulton Market en Restaurant Row

Het industriële Fulton Market District verdient een speciale vermelding. In deze buurt in de West Loop bevonden zich vroeger veel vleesdistributeurs, maar nu zijn er veel hippe restaurants en bars gevestigd. Een andere straat waar tegenwoordig veel gezellige restaurants te vinden zijn, en gelegen op steenworp afstand van Fulton Market, is West Randolph Street. Deze straat wordt liefkozend Restaurant Row genoemd. Vooral tussen Jefferson Street en Sangamon Street kun je je hart ophalen. Voor zowel Fulton Market als W Randolph Street dien je uit te stappen bij metrostation Morgan.

Chicago-style hot dog

Tijdens je stedentrip of vakantie ontkom je er niet aan: eetkraampjes waar ze hotdogs verkopen, een typische specialiteit van Chicago. Zowel mobiele eetkraampjes op straat als afhaalpunten (tip: Portillo’s) zoals we in Nederland en België cafetaria’s hebben. De Chicago-style hot dog móet je gehad hebben tijdens je verblijf in de stad. Bij een echte Chicago hot dog is het broodje gevuld met een Frankfurter worst, augurk, uien, mosterd, pepers, selderijzout, tomaat en sweet green pickle relish, een typische zoetzure mix van fijngehakte augurk. Uiteraard afgemaakt met een flinke scheut ketchup. Zelf maken? Bekijk het recept voor de Chicago style hot dog.

Chicago-style pizza

chicago pizzaNaast de hotdog bezit de stad nog een wereldberoemde specialiteit: de Chicago-style pizza. Eigenlijk is dit een verzameling van verschillende soorten pizza die in 1943 in Chicago zijn ‘bedacht’ door Pizzeria Uno. Wil je de originele Chicago-style pizza’s eten? Pizzeria Uno heeft restaurants aan de North Wabash Avenue en East Ohio. De bekendste pizzavariant is de Chicago-style deep dish pizza. Deze pizza heeft een hoge rand en is bedekt met heel veel kaas en tomatensaus. Geen fan van een dikke korst? Dan kun je ook vragen naar de thin-crust of flatbread pizza.

Goede restaurants in Chicago

Chicago beschikt over restaurants met vrijwel iedere keuken die je maar kan bedenken. In het centrum en in de buitenwijken. Van Koreaans en Japans, tot Amerikaans en Frans. En van burgerrestaurants en steakhouses tot toprestaurants. Te veel goede restaurants met lekker eten in Chicago om op te noemen. Voor de beste eetgelegenheden verwijzen we je daarom graag naar de website van Time Out. Daar vind je een overzicht met tips en adressen.

Chicago en bier

Chicago heeft meerdere bierbrouwerijen, die een belangrijke positie hebben in de drinkcultuur van de stad. De bekendste bierbrouwerij in Chicago is Goose Island. Een aanrader voor een uitje in Chicago is een rondleiding en bierproeverij in deze brouwerij.

bier chicago

Een overzicht met de beste biercafés in Chicago vind je op de site van Time Out.