Praktische informatie Chicago

Chicago is veruit de grootste stad van de staat Illinois, in het midwesten van Amerika. Na New York en Los Angeles is het de derde stad van de Verenigde Staten. In de stad Chicago wonen ongeveer 3 miljoen mensen. In Chicagoland of Chicago metropolitan area, zoals het hele stedelijke gebied wordt genoemd, wonen zelfs een kleine 10 miljoen mensen.

Over Chicago, Illinois

De stad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het financiële, commerciële en industriële centrum van het noorden van Amerika. Dat zie je goed terug in de indrukwekkende skyline. Door de strategische ligging van Chicago is het tevens een belangrijk verkeersknooppunt. Niet alleen door de twee grote luchthavens die de stad met O’Hare International Airport en Midway International Airport rijk is.

Ook op de weg, via het spoor (het grootste spoorwegnetwerk ter wereld) en over het water is Chicago goed te bereiken. Voor dat laatste is Lake Michigan uiteraard een belangrijke factor. Vanaf Chicago is het voor schepen niet alleen mogelijk om naar de rest van de Great Lakes (Grote Meren) van de Verenigde Staten te varen, via de Saint Lawrence Seaway kunnen grote vrachtschepen ook de Atlantische Oceaan bereiken.