Beste reistijd Chicago

beste reistijd chicagoWat is de beste reistijd voor Chicago? Niet de winter. Tussen november en maart kan het namelijk flink spoken in Chicago. De temperaturen zijn dan laag (onder het vriespunt) en er staat een harde wind. Vooral in januari is Chicago voor toeristen een ‘no go area’. Er valt dan veel sneeuw en om het nog eens een tikkeltje erger te maken zorgt de wind, afkomstig vanuit Lake Michigan, voor een snijdende kou.

De meeste inwoners van Chicago blijven in de winter verstandig binnen, waardoor er niet veel te beleven is op straat. Het enige voordeel: de prijzen voor hotels in Chicago liggen lager. Ook stunten veel luchtvaartmaatschappijen in deze maanden met goedkope vliegtickets naar Chicago. Wil je dus goedkoop naar Chicago, boek dan juist in die periode. Er zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden waarbij je niet buiten hoeft te zijn.

Beste reistijd Chicago: mei tot september

De beste reistijd voor Chicago is mei tot en met september. Waar de inwoners van Chicago tussen november en maart het liefste binnen blijven, daar zetten ze in de loop van april massaal de deuren open. Als de zon in sterkte toeneemt en af en toe voorzichtig boven de wolkenkrabbers uitsteekt leeft de stad helemaal op. Dat Chicago een strenge winter kent, zorgt er aan de andere kant voor dat de Chicagonians in de warme lente- en zomermaanden met een glimlach over straat gaan.

De periode tussen mei en september is ook het seizoen wanneer Chicago massaal warm loopt voor de talloze festivals in de stad. En uiteraard worden de stranden in deze maanden goed bevolkt. Vooral in de maanden tussen juni en augustus, wanneer de temperatuur in Chicago zijn hoogtepunt kent en de meeste toeristen naar Chicago reizen.

Tip: mei, juni en september

Voor de beste reistijd Chicago moet je dus tussen mei en september naar de Verenigde Staten afreizen. Wil je echter het absolute hoogseizoen vermijden, maar wel genieten van het warme klimaat in Chicago? Ga dan in mei, juni of september.

In de absolute topmaanden juli en augustus kan het erg heet worden. Hoewel Chicago met haar parken en stranden voldoende plekken heeft waar je heerlijk kunt relaxen, is het dan niet altijd even prettig om een stedentrip te maken en tussen de wolkenkrabbers te lopen waar de hitte niet weg kan. De temperatuur is er in mei, juni en september met ongeveer 20 graden aangenamer en er zijn in die periode veel grote festivals in Chicago.

zomer chicago