Vervoer van en naar vliegveld Chicago

transfers vliegveld chicagoDaar sta je dan met je koffers voor de terminal van het vliegveld in Chicago. En nu? Je kunt natuurlijk een taxi nemen. Maar vanaf O’Hare International Airport (ORD) met de taxi 27 kilometer door de drukke spits van Chicago kan een duur grapje worden, namelijk $40 tot $50. Vanaf Midway is het ongeveer 10 kilometer naar het centrum. Een taxirit vanaf Midway kost ongeveer $25. Grote kans echter dat je aankomt op O’Hare, aangezien daar de meeste vluchten vanuit Europa aankomen. Op enkele internationale vluchten na vertrekken vanaf Midway vooral binnenlandse vluchten en lowcosters.

Gelukkig zijn er ook goedkopere opties om in het centrum van Chicago te komen. Het openbaar vervoer in Chicago is goed verzorgd.

Van O’Hare naar het centrum

De internationale luchthaven O’Hare bevindt zich ten noordoosten van Chicago. Om van terminal naar terminal te reizen kun je gebruik maken van een lightrailsysteem. Om in het centrum van Chicago te komen kun je kiezen uit verschillende opties. Taxistandplaatsen vind je voor de aankomsthal van alle vier terminals. Daarnaast rijden er ook shuttlebussen tussen het vliegveld en het centrum. Deze bussen vertrekken vanaf het Bus/Shuttle Center.

vervoer vliegveld chicagoDe handigste manier is echter om vanaf O’Hare met de metro naar het centrum van Chicago te gaan. In Chicago wordt de metro ook wel aangeduid als ‘L’ of ‘El’. De metro rijdt echter voornamelijk bovengronds en lijkt daardoor misschien meer op een trein. Om vanaf O’Hare in Downtown Chicago te komen dien je de Blue Line te nemen. Het metrostation van O’Hare bevindt zich onder Terminal 2. De metro’s rijden om de paar minuten tussen het vliegveld en het centrum van Chicago. Over deze rit doet de metro ongeveer 40 minuten. Vanaf de Blue Line kun je op metrostations in The Loop, het centrum van Chicago, overstappen op alle andere lijnen.

Van Midway naar het centrum

Midway ligt ten zuidwesten van het centrum. Net als O’Hare beschikt ook Midway over z’n eigen metrostation, recht tegenover de vertrekhal. Veruit de makkelijkste en goedkoopste manier om in het centrum te komen is dan ook door gebruik te maken van de metro. De Orange Line rijdt rechtstreeks van Midway naar Downtown Chicago. Bekijk de actuele metrotijden van de Orange Line op de website van het openbaar vervoersbedrijf. Ga je liever met de bus? De airport shuttles vertrekken aan de voorkant van het hoofdgebouw.

Van vliegveld naar vliegveld

Kom je aan op O’Hare en vlieg je een paar uur later vanaf Midway verder naar een andere stad in Amerika? De goedkoopste en handigste manier om tussen beide vliegvelden te reizen is door gebruik te maken van de metro. Op het station van O’Hare neem je de Blue Line naar Downtown Chicago. In het centrum van Chicago stap je uit op station Clark/Lake. Daar stap je vervolgens gratis over op de Orange Line. Neem de metro die Midway als eindstation heeft. Ook voor de omgekeerde route stap je over op Clark/Lake.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar de vliegvelden in Chicago vind je op de website van de Chicago Transit Authority, het openbaar vervoersbedrijf van Chicago. Daar vind je onder andere de actuele vertrektijden, prijzen en het reisschema van de Blue Line naar O’Hare en de Orange Line naar Midway. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Chicago komt.

metro chicago