Chicago Fire Football Club (voetbal)

chicago fire football club voetbalChicago Fire Football Club is de voetbalclub van Chicago en speelt al een aantal jaren in de Major League Soccer (MLS), het hoogste niveau van de Verenigde Staten en Canada. De club is opgericht in 1997 en de naam van de club verwijst naar de grote brand die in 1871 een derde van de stad heeft verwoest.

Meteen in het eerste seizoen van oprichting (1998) pakte Chicago Fire de titel in de MLS. In de finale van de MLS Cup versloegen de rood-witten uit Chicago haar rivaal D.C. United met 0-2.

Juist de laatste seizoenen, nu de Amerikaanse voetbalcompetitie dankzij transfers van grote spelers ook in Europa meer aanzien krijgt, heeft Chicago Fire moeite om aan te haken met de top van Amerika. Grote transfers blijven uit en de toeschouwersaantallen lopen terug. De concurrentie van grote sportteams in Chicago draagt ook niet bij aan de populariteit van de voetbalclub. Bij het uitblijven van successen blijft ‘soccer’ na honkbal, American football, basketbal en ijshockey de vijfde sport van de stad, helaas voor Chicago Fire.

Wedstrijd Chicago Fire bezoeken

Tijdens de eerste jaren na de oprichting maakte Chicago Fire gebruik van het grote Soldier Field, normaal de thuishaven van American football team Chicago Bears. Vanaf 2006 werkte Fire haar wedstrijden af in het Toyota Park. Dit stadion staat in de aangrenzende plaats Bridgeview, net ten zuidwesten van Chicago.

In 2019 maakte het bestuur van de club bekend dat het met ingang van seizoen 2020 wederom in Soldier Field haar thuisbasis heeft. Terug waar het ooit begon dus en terug naar Chicago. Ook veranderde de club haar naam van Chicago Fire Soccer Club naar Chicago Fire Football Club, inclusief nieuw logo.

chicago fire voetbal soldier field

Soldier Field is prachtig gelegen, aan de rand van The Loop en aan de voet van Lake Michigan. In Soldier Field passen meer dan 60.000 mensen. Zoveel komen er niet kijken bij Chicago Fire. Tijdens competitiewedstrijden is het dan ook vrijwel altijd mogelijk om op de wedstrijddag aan de kassa een toegangsbewijs te kopen. Alleen tegen de topteams en tijdens de play-offs van de MLS Cup is de kans op een uitverkocht stadion iets groter. Het voordeligste koop je je tickets bij ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Chicago Fire FC

Ben je al op de Museum Campus van Chicago, dan is het stadion eenvoudig te voet bereikbaar. Bevind je je in The Loop en ben je aangewezen op het openbaar vervoer, neem dan de metro en stap uit bij station Roosevelt (zowel de oranje, groene als rode lijn). Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen naar Soldier Field. Of reis met de Metra-trein vanuit downtown naar station Museum Campus/11th Street en wandel vanaf daar naar het stadion.

Adres Soldier Field:
1410 Museum Campus Drive, Chicago

Hotels Soldier Field

Wil je in de buurt van Soldier Field overnachten? Bijvoorbeeld omdat je een wedstrijd van Chicago Fire wilt bijwonen? In de buurt van het Soldier Field zijn gelukkig veel hotels te vinden, in verschillende prijsklassen. Bovendien is het openbaar vervoer in de buurt van het stadion goed verzorgd, ook buiten wedstrijddagen om. En vind je hier nog veel meer bezienswaardigheden. Een ideale locatie dus om een hotel te boeken. Bekijk alle hotels rond Soldier Field.

Boek nu