Fietsen in Chicago: van huren tot fietstours

fietsen chicagoHeb je geen zin om naar alle bezienswaardigheden in Chicago te wandelen? Dan kun je natuurlijk gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer in de stad. Of je huurt een fiets. Wat weinig mensen weten is dat je uitstekend kunt fietsen in Chicago. Uiteraard moet je in een miljoenenstad altijd rekening houden met het drukke verkeer en kun je niet overal met je fiets komen. Maar om fietsen te stimuleren heeft de stad de laatste jaren veel fietspaden aangelegd.

In Chicago fietsen is door de aangelegde fietspaden dus helemaal niet zo onveilig als je zou denken. Hoewel het voor reizigers uit Nederland en België ongetwijfeld gesneden koek is, heeft Chicago voor de fietsers wat uitleg gegeven hoe je moet communiceren in het verkeer (zie afbeelding). Hand uitsteken naar links als je linksaf wil en licht op de fiets als het donker is op straat. Voor ons logische dingen, maar het toont aan dat Chicago fietsers serieus neemt. En dat doen ze niet overal in Amerika!

Fietsen huren in Chicago

Een fiets huren in Chicago kan op verschillende locaties en manieren. Zo zijn er meerdere bedrijven die op strategische locaties in de stad fietsen voor een aantal uren verhuren. Maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van het openbare fietsverhuursysteem van Chicago.

fietsen chicago

Fietsen huren in Chicago kan op steeds meer plekken. Bijvoorbeeld aan het begin van de Navy Pier, waar je bij een aantal fietsverhuurders fietsen voor één of meerdere dagen kunt huren, of langs de Chicago River, niet ver vanaf de Magnificent Mile. Maar het handigste is om fietsen online te huren. Het bespaart je bovendien geld.

Bike and Roll Chicago

De beste fietsverhuurder van Chicago bevindt zich in Millennium Park, aan de rand van The Loop en dus hartje centrum. De fietsen van Bike and Roll Chicago zijn van goede kwaliteit en dankzij de mogelijkheid om online een fiets te huren kun je meteen opstappen en wegfietsen. Het voordeel van de verhuurlocatie is dat het omgeven is met fietspaden. Zo kun je heerlijk wennen aan fietsen in Chicago.

fietsen in chicago hurenBike and Roll Chicago biedt een voordeelpakket voor een halve dag fietshuur. De 4 uur dat je de fietsen gebruikt zijn voldoende om heerlijk langs het water of door de stad te fietsen. Fiets langs de stranden van Lake Michigan, bezoek de rustige wijken in de omgeving van Lincoln Park, of bekijk de bezienswaardigheden in The Loop.

Werkwijze: Je boekt online een fiets en aan de hand van de voucher die je in de mail ontvangt kun je je fiets ophalen. Je hebt ter plekke de keuze uit meerdere fietsen. Van e-bikes tot mountainbikes en stadsfietsen. Na afloop lever je de fiets weer op dezelfde plek in als waar je de fietsen hebt gehuurd.
Prijs: De kosten bedragen ongeveer €35 per 4 uur.
Reserveren: Boek hier een fiets in Chicago

Divvy Bikes

Net als veel andere grote steden wereldwijd beschikt ook Chicago over openbare fietsverhuurstations. In Chicago heten deze huurfietsen Divvy. Een fiets huren in Chicago kan 24 uur per dag, 365 dagen per week. De verhuurplekken van Divvy Bikes zitten op strategische plaatsen, waardoor je dus heel eenvoudig tussen de bezienswaardigheden in Chicago kunt fietsen.

divvy chicagoHet nadeel van dit verhuursysteem is dat je een fiets steeds maar voor 30 minuten kan lenen. Als je slechts één stukje wilt afleggen is dat geen probleem, maar als je van plan bent om meer van Chicago te ontdekken zijn de fietsen van Divvy niet handig.

Werkwijze: Bij ieder verzamelpunt kun je aan de hand van een Creditcard een fiets huren. Op de verhuurterminal volg je de stappen. Een fiets van Divvy kun je vervolgens steeds 30 minuten lenen. Op loopafstand van iedere bezienswaardigheid zit een inleverpunt van Divvy.
Prijs: Een Explorer Pass kost $15. Met deze kaart kun je 24 uur lang steeds 30 minuten een fiets huren in Chicago. Gebruik je de fiets langer dan 30 minuten, dan betaal je een kleine toeslag.

Fietstour Chicago met Nederlandse gids

Wil je wel graag lekker fietsen in Chicago, maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Of wil je tijdens het fietsen graag meer van de stad te weten komen? In dat geval is een fietstour een aanrader. In Chicago kun je een fietstour met een Nederlandse gids boeken. Samen met deze gids fiets je langs de belangrijkste highlights van Chicago.

Meer info

Vind je het niet erg om met een Engelssprekende gids op pad te gaan? Via Get Your Guide kun je in Chicago twee verschillende fietstours boeken. Het verschil? De ene tour is overdag en de andere bij zonsondergang. Ieder met hun eigen dimensie.

Bekijk hier de dagfietstocht
Bekijk hier de avondfietstocht

fietspad chicago

Fietsen in Chicago: kaart en routes

Fietspaden in Chicago in overvloed. Zowel vrije paden, zoals de Lakefront Trail langs de kust van Lake Michigan (richting Lincoln Park Zoo), als fietspaden op de openbare weg. Om te fietsen tijdens je stedentrip Chicago is het wellicht handig om een fietskaart bij de hand te hebben. Deze bike map kun je online gratis downloaden. Fiets vanuit het centrum bijvoorbeeld langs de oever en stranden van Lake Michigan en bekijk de leuke wijken in Chicago.

fietspaden chicago