Chicago met kinderen: wat doen met het gezin

chicago met kinderenChicago is een wereldstad. “Er zal dus vast weinig aan kinderen zijn gedacht.” Het tegendeel is waar. Er zijn juist heel veel bezienswaardigheden in Chicago waar je met je kids naartoe kunt. Zodra je de lange vlucht naar de Windy City hebt overleefd is het tijd om de stad te gaan verkennen. En je zal al snel ontdekken dat reizen met kinderen naar Chicago veel leuker is dan je op het eerste gezicht zou denken.

Op deze pagina vind je de beste tips voor activiteiten in Chicago, de do’s en don’ts en de beste hotels om met kinderen in Chicago te verblijven.

Do’s en don’ts met kids in Chicago

In Chicago met kinderen op pad gaat vraagt de nodige voorbereiding. Onafhankelijk van de leeftijd van je kroost dien je met een aantal zaken rekening te houden. De beste tip voor reizen met kinderen in Chicago is dat je vooral niet te veel hooi op je vork moet nemen. Beperk het aantal attracties dat je met je kids wilt bekijken. Accepteer dat je misschien niet aan alle highlights toekomt.

Anders dan je gewend bent in Europese steden bevinden de bezienswaardigheden in Chicago zich soms op grote afstand van elkaar. Reizen per auto wordt in de stad echter afgeraden vanwege dure parkeertarieven. Je bent dus aangewezen op het openbaar vervoer. Gelukkig is deze uitstekend verzorgd en zijn alle stations uitgerust met een lift. Of kies voor een taxi.

Wat doen in Chicago met kinderen?

Stranden

Een dagje strand! De prachtige stranden aan Lake Michigan zijn in de zomermaanden een heerlijke plek om te vertoeven. Vooral op North Avenue Beach zijn veel faciliteiten. Leuk voor de kinderen én ouders.

chicago kinderen

Musea

Er zijn meerdere musea in Chicago die geschikt zijn voor kinderen. De leukste musea zijn: Shedd Aquarium, Field Museum, Museum of Science and Industry, Chicago Children’s Museum en het Chicago Sports Museum. In ieder museum zijn interactieve tentoonstellingen.

Navy Pier

De Navy Pier is een attractie op zich. Op de pier zijn veel activiteiten voor kinderen te vinden. Het meest opvallende is het 45 meter hoge reuzenrad. Maar je kunt er onder andere ook midgetgolfen en ronddwalen in een doolhof.

kinderen chicago

Lincoln Park Zoo

De leukste en mooiste dierentuin van Chicago is Lincoln Park Zoo, dat zich in het noorden van de stad bevindt. Een heerlijke plek om met kinderen naartoe te gaan. Het grote voordeel van deze dierentuin is dat de toegang gratis is voor het hele gezin. In het deel Farm-in-the-Zoo kunnen kinderen dieren aaien.

Boottocht

Zijn jij en je kinderen na het vele wandelen toe aan een beetje rust, maar wil je eigenlijk nog wat meer van de stad zien? Ga dan mee op een boottocht over Lake Michigan en de Chicago River. Vergaap je aan de skyline terwijl je je benen wat rust geeft. Lees meer over boottochten.

Millennium Park

Het leukste park voor kinderen is zonder twijfel Millennium Park. Bekijk jezelf in The Bean, spetter met water bij Crown Fountain, laat de kids rondrennen op het grasveld voor Jay Pritzker Pavilion en leer meer over bloemen en planten in Lurie Garden.

met kinderen naar chicago

Uitkijkpunten

In een stad dat bekendstaat om zijn geweldige skyline mag een bezoek aan één van de wolkenkrabbers niet ontbreken. Zowel Willis Tower als het John Hancock Center hebben in de toren meerdere activiteiten voor gezinnen met kinderen.

Kindvriendelijke hotels Chicago

Het aanbod met hotels in Chicago is groot. Onderstaande top 5 familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in het centrum van de stad. De kindvriendelijke attracties zoals op deze pagina beschreven zijn allemaal goed bereikbaar vanuit de hotels. Of bekijk alle familiehotels in Chicago en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties.

1. Loews Chicago Hotel (4* – Streeterville)
2. Omni Chicago Hotel (4* – Magnificent Mile)
3. Fairmont Chicago Millennium Park (4* – The Loop)
4. Embassy Suites Chicago (4* – River North)
5. Best Western River North (3* – River North)

Bekijk alle hotels

Tip!

Als je met kinderen naar Chicago op reis gaat is het verstandig om alle tijd voor de bezienswaardigheden te nemen. Laat je niet opjagen. Met een voordeelpas voor Chicago bespaar je tot 55% op de toegangsprijs bij meer dan 25 attracties, waarvan veel geschikt zijn voor kinderen. Vergelijk alle Chicago voordeelpassen.