Stopover Chicago: hoe, waarom en wat doen?

stopover chicagoVeel mensen kennen Chicago alleen van Chicago O’Hare International Airport. ORD, zoals de airportcode van deze luchthaven luidt, is een belangrijke hub voor grote Amerikaanse maatschappijen. Ook KLM vliegt rechtstreeks naar Chicago. Vlieg je naar een bestemming in de Verenigde Staten, dan is de kans groot dat je een tussenlanding in Chicago moet maken. Waarom dan niet van de gelegenheid gebruik maken om deze prachtige stad aan Lake Michigan te bezoeken? Tijdens een stopover Chicago is in 24 uur al heel veel te zien en beleven.

Wat doen tijdens een stopover Chicago?

Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van de Verenigde Staten. De skyline van de Windy City wordt door veel mensen gezien als de mooiste van Amerika. Ga dus bijvoorbeeld naar de top van de Willis Tower (voorheen Sears Tower) of het John Hancock Center en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en Lake Michigan. Aan de voet van Lake Michigan vind je ook talloze parken en stranden, die op warme dagen drukbevolkt zijn.

Vooral in de zomermaanden, maar ook in het voor- en najaar, genieten de inwoners van Chicago van de zon. Ze vieren dat de strenge winter voorbij is tijdens de vele festivals in de stad. Een groot aantal daarvan is gewoon gratis te bezoeken. Ben je een liefhebber van sport? Dan kun je tijdens een stopover Chicago je hart ophalen. Het bekendste sportteam is basketbalclub Chicago Bulls, maar ook in honkbal, American Football, ijshockey en voetbal is de stad goed vertegenwoordigd.

Meer tips over een bezoek aan Chicago in ongeveer 24 uur? Bekijk dan ook eens de Top 10 bezienswaardigheden!

overstap chicago

Vervoer tijdens een stopover in Chicago

Tijdens je kostbare uren wil je natuurlijk zo effectief mogelijk met de tijd om gaan. Dat begint al op luchthaven O’Hare. Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld in het centrum te komen. De handigste manier is door gebruik te maken van de trein, in Chicago ook wel ‘L’ of ‘El’ genoemd. Het treinstation bevindt zich onder Terminal 2 en om in het centrum te komen dien je de Blue Line te nemen. De reistijd is ongeveer 40 minuten. Een andere, duurdere, optie is de taxi. Een rit kost ongeveer $40-50.

De goedkoopste manier om zoveel mogelijk van Chicago te zien is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Windy City heeft een uitstekend metronetwerk en de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar in de buurt. Een andere populaire manier om veel van de stad te zien is de Hop-on Hop-off bus. Maak je liever gebruik van taxi’s, dan kan dat uiteraard ook. De meest betrouwbare taxi’s zijn de Yellow cabs. Lees meer over het openbaar vervoer in Chicago.

Hoe werkt een stopover naar Chicago?

Hoe werkt een stopover eigenlijk en waar is een dergelijk vliegticket met overstap in Chicago te boeken? In de basis is een tussenstop een hinderlijke onderbreking tijdens een vliegreis. Het is dus de kunst om van de tussenlanding juist iets positiefs te maken. Bijvoorbeeld door van de overstap gebruik te maken en deze te verlengen zodat je genoeg tijd hebt om een stad te bekijken. Chicago leent zich uitstekend voor een stopover.

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een stopover Chicago zelf te boeken. Bijvoorbeeld bij WTC.nl – World Ticket Center, dat de optie ‘meerdere bestemmingen’ biedt. Zie daarvoor ook onderstaand screenhot. Op de eerste regel is Chicago je eindbestemming en op de tweede regel is Chicago je beginpunt. Vaak hoeft een stopover Chicago helemaal niet meer te kosten dan een vlucht zonder overstap. Tip: selecteer de optie dat je flexibel bent qua reisdata. En vergeet natuurlijk niet om een hotel in Chicago te boeken.

Boek nu

stopover chicago boeken

Tip!

Vlieg je na je stopover in Chicago door naar een bestemming buiten de Verenigde Staten? Of je nu een week, 2 weken of slechts 24 uur in Amerika bent, alle reizigers dienen vooraf een ESTA aan te vragen. Dit kan eenvoudig online.