Chicago Bulls (basketbal)

chicago bullsWie Chicago Bulls zegt, denkt meteen aan Michael Jordan. Over de slogan dat een speler nooit groter is dan de club kan in Chicago worden gediscussieerd. De beste basketballer aller tijden speelde tussen 1984 en 1998 bij Chicago Bulls en nam de club in die periode aan de hand naar de grootste clubsuccessen in het Amerikaanse basketbal.

Tussen 1991 en 1998 wonnen de Bulls maar liefst zes van de mogelijke acht NBA titels, allen onder leiding van succescoach Phil Jackson. Het zijn tevens de enige kampioenschappen die Chicago Bulls ooit won op het hoogste Amerikaanse niveau. In de twee andere seizoenen ging Houston Rockets met de titel aan de haal, niet geheel toevallig precies de seizoenen dat Michael Jordan met een blessure kampte.

Voor het stadion van Chicago Bulls (aan de oostzijde) staat vandaag de dag een standbeeld van Michael Jordan, als dank voor zijn bijdragen aan de grote successen in de jaren ’90 en de boost die hij sport in Chicago gaf. Het beeld heeft officieel de naam ‘The Spirit’, verwijzend naar de kracht die Jordan de club en stad heeft gegeven. Dankzij Michael Jordan gingen niet alleen de Chicago Bulls shirts met rugnummer 23 in de hele wereld over de toonbank, de volledige NBA kreeg ook buiten de Verenigde Staten veel meer aanzien dan ooit daarvoor.

Wedstrijd Chicago Bulls bezoeken

De beste basketbalclub van Chicago speelt haar thuiswedstrijden sinds 1994 in het United Center, een basketbalarena die maar liefst 23.129 toeschouwers kan herbergen. Chicago Bulls deelt het stadion met ijshockeyclub Chicago Blackhawks. Het United Center staat in de wijk Near West Side en is qua oppervlakte het grootste basketbalstadion van de Verenigde Staten.

wedstrijd chicago bulls

In de buurt van de arena is niet veel te beleven. Desondanks is het geen straf om op tijd in het United Center te zijn. Voor Amerikanen staat een NBA wedstrijd bezoeken gelijk aan een dagje weg en er is dan ook veel entertainment rond een basketbalwedstrijd. Het is leuk om vooraf het standbeeld van Michael Jordan te bekijken en een bezoek aan de fanshop te brengen. Uiteraard is er ook aan eten en drinken geen gebrek. Iedere NBA wedstrijd begint met het Amerikaanse volkslied, een bijzondere ervaring. Kaartjes voor Chicago Bulls koop je het voordeligste via ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Chicago Bulls

Op wedstrijddagen rijden speciale expressbussen (buslijn 19) om fans van Chicago Bulls naar het United Center te vervoeren. Deze bussen rijden vanaf 90 minuten voor de start van de wedstrijd. Ook lijn 20 gaat naar United Center. Beide lijnen vertrekken vanaf metrostation Madison/Wabash in downtown Chicago. De bussen rijden om de paar minuten.

Liever met de metro (L-train)? Neem vanuit Downtwon de Blue Line en stap uit bij station Illinois Medical District. Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen. Ook station Ashland ligt op loopafstand. Neem vanuit het centrum de Green Line of Pink Line.

Adres United Center:
1901 West Madison Street, Chicago

Hotels United Center

Ben je van plan om te overnachten in de buurt van het United Center? Bijvoorbeeld omdat je meerdere wedstrijden van Chicago Bulls wilt bijwonen? In de buurt van het United Center zijn gelukkig een aantal hotels te vinden, zodat je nooit ver hoeft te lopen na een NBA-wedstrijd. Maar ook het openbaar vervoer naar Downtown Chicago is goed verzorgd. Er zijn een aantal metrostations in de omgeving van het United Center. Bekijk alle hotels rond het United Center.

Boek nu