Winkelen in Chicago

winkelen chicagoVan plan om in Chicago te shoppen? Dan kun je je hart ophalen. Want in Chicago winkelen is leuk voor iedereen: van koopjesjagers tot reizigers op zoek naar dure merkkleding, en van design liefhebbers tot backpackers met een kleine portemonnee. Vrijwel alle buurten en wijken in Chicago beschikken over een ruim aanbod met uiteenlopende winkels en galerieën. Bijvoorbeeld in de wijk Bucktown, met een groot winkelgebied op Damen Avenue ten noorden van North Avenue. Je bent hier op de juiste plaats voor (alternatieve) kledingwinkels en boetiekjes.

De winkels binnen The Loop zijn vooral geconcentreerd rond State Street, midden in Downtown Chicago. Hier vind je een afwisselend aanbod met de bekende kledingwinkels als H&M, Forever 21 en enkele grote warenhuizen. De bekendste is zonder twijfel Macy’s, het op één na grootste warenhuis ter wereld. In dit acht verdiepingen hoge gebouw kun je je met gemak een dagdeel vermaken. Aan de gevel van Macy’s vallen vooral de Great Clocks (ook bekend als ‘The Sentinels of State Street’) op. Aan de overkant van de straat, in het eveneens grote Block37, kun je een bezoek brengen aan de kindvriendelijke Disney Store.

Shoppen op de Magnificent Mile

Het bekendste en veruit grootste winkelgebied van Chicago bevindt zich op Michigan Avenue: de Magnificent Mile. Met deze naam wordt het gebied tussen de Michigan Avenue Bridge en Oak Street bedoeld. Op deze mijl vind je de meest uiteenlopende winkels. Van luxe internationale merken zoals Bulgari, Chanel, Louis Vuitton, Ralph Lauren en Giorgio Armani, tot kleine souvenirzaakjes en speciaalwinkels. Verder kun je je vermaken bij bekende ketens als Victoria’s Secret, Topshop/Topman en de Apple Store. Overdekt shoppen doe je in de winkelcentra Watertown Place en Chicago Place of in de warenhuizen Bloomingdale’s, Macy’s, Nordstrom, Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue.

magnificent mile chicago

Upcoming: Fulton Market

Minder bekend, maar daarom niet minder leuk, is het industriële Fulton Market District (kortweg Fulton Market). Deze buurt in de West Loop was vroeger dé plek in Chicago waar alle vleesdistributeurs hun onderkomen hadden. De geur van vlees is verdwenen en vervangen voor gerestaureerde en moderne kantoorgebouwen, goede restaurants en hippe bars in voormalige fabriekspanden. Maar het is ook de wijk waar je heerlijk kun shoppen. Er zijn veel kleine galerieën en leuke winkeltjes.