Chicago apps voor smartphone en tablet

chicago apps smartphoneOp vakantie naar de Windy City? Een papieren Chicago reisgids mag dan eigenlijk niet ontbreken in de koffer. Ook niet in de tijd van de digitalisering. Wil je tijdens de stedentrip nóg meer informatie over de leukste plekjes in de stad, installeer dan één van de (gratis) Chicago apps op de smartphone of tablet. De meeste apps zijn beschikbaar voor zowel iOS/iTunes (iPhone en iPad) als Google Play/Android.

De beste Chicago apps

Er is een groot aanbod met Chicago apps om je vakantie aangenamer te maken. Van gratis apps tot betaalbare apps en met uiteenlopende onderwerpen. Apps met de leukste restaurants, winkels, openbaar vervoer, kaarten, routebeschrijvingen, etc. Bekijk hieronder het overzicht met de beste Chicago apps die niet op je telefoon of tablet mogen ontbreken als je in Chicago bent. Apps voor zowel smartphone als tablet.

app choose chicagoChicago Official Visitor Guide (Gratis)
Deze app van Chicago’s official visitor information center biedt vrijwel alle informatie die je nodig hebt voor je reis. Van winkels en restaurants tot stranden en musea. Ook lees je in deze app meer over de evenementen in de stad.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: choosechicago.com

divvy app chicagoChivvy (Gratis)
Van plan om een fiets te huren in Chicago, dan kun je gebruik maken van Divvy. Deze blauwe fietsen van het openbare verhuurstation staan op strategische plekken in de stad, meestal bij bezienswaardigheden. De Chivvy app toont de locaties en beschikbaarheid.
Downloaden: iPhone/iPad
Meer informatie: chivvyapp.com

app chicagoCitymapper (Gratis)
Wil je in Chicago gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kun je kiezen uit de bus, metro en trein. In dat geval is het handig om te weten wat de vertrektijden zijn. Liever fietsen? Zelfs de beschikbare Divvy fietsen worden in deze app getoond.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: citymapper.com

app transitTransit (Gratis)
Nog zo’n handige app voor het openbaar vervoer in Chicago. De Transit app toont alle vertrektijden van de bussen, metro’s en treinen in de Windy City. Liever een Uber bestellen? Ook dat kan in de gratis Transit app.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: transitapp.com

chicago appsMy Chi Parks (Gratis)
Chicago barst van de parken. Vooral in de zomermaanden worden deze parken regelmatig omgedoopt tot festivalterrein. En in veel gevallen zijn deze evenementen gewoon gratis! In de My Chi Parks app kun je zoeken op deze nights out in de parken.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: chicagoparkdistrict.com

chicago apps restaurantThe Infatuation (Gratis)
Deze restaurant review app is tot stand gekomen omdat de oprichters hun vrienden alleen maar de beste restaurants van Chicago wilden voordragen. De recensies zijn gebaseerd op echte ervaringen en niet beïnvloed door gratis etentjes of speciale behandelingen.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: theinfatuation.com

chicago app restaurantsZomato (Gratis)
Chicago is een grote stad en de leuke restaurants en café’s liggen niet overal even dicht bij elkaar. Op straat verschillende hotspots met elkaar vergelijken kan dus een uitdaging zijn. Met deze app kun je op basis van beoordelingen je favoriete plek kiezen.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: zomato.com

app chicago uitgaanNightOwl (Gratis)
Ben je van plan om het laat te maken in Chicago? Met de NightOwl app vind je de leukste kroegen, de hipste barren en de populairste discotheken. De app geeft zelfs aan in welke gelegenheden het mogelijk is om je iPhone op te laden. Handig!
Downloaden: iPhone/iPad
Meer informatie: nightowl.com

app lonely planet chicagoGuides by Lonely Planet (Gratis)
Een mooie aanvulling op de papieren versie van je Lonely Planet Chicago. In de app kun je de city guide van Chicago downloaden. Hierin vind je naast tips voor restaurants en attracties ook een kaart van Chicago die je offline kunt gebruiken.
Downloaden: iPhone/iPad | Android
Meer informatie: lonelyplanet.com