Top 10 bezienswaardigheden Chicago

Iedereen zal een eigen top 10 bezienswaardigheden Chicago hebben na zijn bezoek aan de Windy City. Maar omdat het in een grote stad als Chicago onmogelijk is om alle leuke dingen te doen tijdens een stedentrip of vakantie, hebben we een lijst met attracties en bezienswaardigheden in Chicago samengesteld die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je verblijf in de ‘Windy City’. Een gevarieerde lijst, met daartussen de leukste musea, uitkijkpunten, stranden en dingen om te doen in Chicago.

1. John Hancock Center

chicago

Met 344 meter is het niet het hoogste gebouw van Chicago (dat is de Willis Tower), maar vanaf het John Hancock Center heb je wél het mooiste uitzicht over de stad. Richting het noorden kijk je uit over de stranden van Chicago, in het oosten ligt Lake Michigan en in het westen en zuiden heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Voor het uitkijkpunt snel je met een lift naar de 94ste verdieping. Of neem een verdieping hoger plaats in de Signatue Lounge Bar. Daar kost het uitzicht over Chicago je slechts een drankje. Wat ons betreft een topper in deze lijst met bezienswaardigheden Chicago.

Lees meer

2. Art Institute of Chicago

bezoeken chicago

Het Art Institute of Chicago (AIC) wordt door kenners niet alleen als beste museum van Chicago bestempeld, het staat ook in het rijtje met beste musea van de Verenigde Staten. Ook qua omvang hoort het tot de top. Alleen het Metropolitan Museum of Art in New York is groter. Dit museum voor beeldende kunst beschikt over een belangrijke collectie Impressionistische, Post-Impressionistische en Amerikaanse schilderkunst, waaronder een groot aantal werken van Claude Monet en enkele van Vincent van Gogh.

Lees meer

3. Fietsen in Chicago

top 10 chicago

Fietsen in Chicago is misschien niet het eerste wat in je opkomt. Maar Chicago biedt voor fietsers opvallend goede en veilige wegen. Met name in en rond de parken en langs de kustlijn van Lake Michigan vind je talloze fietspaden waar je heerlijk kunt fietsen. Fietsen huren in Chicago is ook geen enkel probleem. Dat kan op verschillende plekken. Bijvoorbeeld rond de fietspaden langs de Chicago River en op de Navy Pier. Een fiets huren kost ongeveer 30 dollar per dag.

Lees meer

4. Millennium Park

bezienswaardigheden chicago

Het Millennium Park is dé plek om te ontspannen en samen te komen in Chicago. Het centrale grasveld bezit een groot openluchttheater/podium, waar in de zomermaanden wekelijks gratis muziekoptredens worden verzorgd. Daarnaast vind je in het park nog verschillende opvallende attracties. Zoals de Cloud Gate, door de inwoners van Chicago ook wel ‘The Bean’ genoemd. Verkoeling kun je zoeken rond de bijzondere Crown Fountain en in Lurie Garden kun je gratis honderden plantensoorten bekijken.

Lees meer

5. Dagje strand in Chicago

chicago top 10

Chicago ligt dan niet aan zee, met Lake Michigan aan zijn voeten is dat ook helemaal niet nodig om prachtige stranden te bezitten. In en rond Chicago zijn meer dan voldoende opties voor een dagje strand. Met de ligging vlak onder het John Hancock Center is Oak Street Beach de meest in het oog springende. Wil je echter een hele dag zonnen, dan is het bredere North Avenue Beach geschikter. Ook vanaf dit strand heb je prachtig uitzicht over de skyline van Chicago. Tip: huur een fiets in het centrum en fiets langs de kustlijn naar het strand.

Lees meer

6. Willis Tower

10 bezienswaardigheden chicago

Het hoogste gebouw van Chicago is de Willis Tower (voorheen Sears Tower). Tot 1997 was de Willis Tower het hoogste gebouw ter wereld. In 2012 raakte het ook de titel hoogste gebouw van de Verenigde Staten kwijt. Op dat moment werd het voorbij gestreefd door het One World Trade Center in New York. Vanaf het Skydeck, het uitkijkpunt op de 103de verdieping van deze wolkenkrabber, heb je een adembenemend mooi uitzicht over de stad. Niet spannend genoeg? Op 412 meter kun je in ‘The Ledge’ in een glazen balkon boven de stad ‘zweven’.

Lees meer

7. Sportwedstrijd bezoeken

vakantie chicago

Of het nou honkbal, basketbal, American Football of voetbal is. Een vakantie in Amerika is eigenlijk niet compleet zonder een sportwedstrijd te hebben bezocht. En laat Chicago nou net over een groot aantal succesvolle sportteams en iconische stadions beschikken, in verschillende takken van sport. Amerikaanse sport om precies te zijn. De bekendste clubs zijn de Chicago Bulls (basketbal), Chicago White Sox en Chicago Cubs (honkbal), Chicago Bears (American Football) en Chicago Fire (voetbal).

Lees meer

8. Magnificent Mile

highlights chicago

Als je wil shoppen in Chicago, dan moet je op de Magnificent Mile zijn. Dit is dé winkelstraat van Chicago. De Magnificent Mile is een deel van de Michigan Avenue (vanaf de Chicago River) waar je een groot aantal bekende ketens vindt. Naast winkels als H&M, Topshop en Zara zijn ook heel veel dure merken als Gucci, Chanel, Armani en Hugo Boss hier gevestigd. Aan het einde van de Magnificent Mile staan het John Hancock Center en de Chicago Water Tower uit 1869, de eerste wolkenkrabber van Chicago.

Lees meer

9. Ritje in de ‘L’

hoogtepunten chicago

Ja, ook in Chicago zie je de bekende dubbeldekkers rijden die je afzetten bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Chicago. Een leukere manier om Chicago te bekijken is door een ticket voor de metro te kopen, in Chicago ‘The L’ genoemd. De L-train rijdt in Chicago voor een groot deel boven de straten. De leukste lijnen zijn de oranje, bruine en roze lijn. Met deze lijnen maak je een ritje door The Loop, het zakencentrum van Chicago. Tussen de gebouwen heb je mooie doorkijkjes.

Lees meer

10. Festival bezoeken

bezienswaardigheden chicago

Chicago is een echte festivalstad en mag daarom niet worden vergeten in deze lijst met bezienswaardigheden Chicago. Zodra het einde van de winter in Chicago nadert, begint in Chicago onmiddellijk het festivalseizoen. Veel evenementen staan in het teken van muziek, zoals het Chicago Blues Festival, Chicago Gospel Music Festival en het Chicago Jazz Festival. Daarnaast zijn er tijdens de zomermaanden in het Millennium Park wekelijks gratis toegankelijke optredens. Naast muziekfestivals zijn er nog tal van andere festivals om te bezoeken, waaronder grote festivals als Taste of Chicago en de Chicago Air and Water Show.

Lees meer

Meer bezienswaardigheden Chicago

Uiteraard zijn er naast bovenstaande top 10 met beste bezienswaardigheden Chicago nog veel meer leuke dingen in deze stad te bekijken. Zie het dan ook slechts als handig startpunt voor je reis naar Chicago. Heb je naast deze tien attracties nog meer tijd? Bekijk dan het overzicht met dingen om te doen in Chicago.

Tip!

Weet je nu al dat je veel bezienswaardigheden Chicago gaat bezoeken? Dan kun je bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas Chicago aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 55% op de toegangsprijs aan de kassa bij meer dan 25 topattracties. Bekijk de verschillende voordeelpassen.