Chicago boottochten, rondvaarten en cruises

boottochten chicagoChicago wordt voor een groot deel omringd door water. Lake Michigan en de Chicago River zijn naast de indrukwekkende skyline hét gezicht van de stad. Boottochten, rondvaarten en cruises zijn dan ook heel populair in de Windy City. Vanaf het water krijgt de stad een heel andere dimensie. De wolkenkrabbers zijn nóg hoger en de bruggen nóg mooier. Ga je naar deze geweldige stad, dan moet je zeker een ticket voor één van de boottochten in Chicago kopen.

Het aanbod met Chicago boottochten is groot. Van korte rondvaarten alleen over de Chicago River tot complete cruises met diner op Lake Michigan. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van de watertaxi, als je snel van A naar B op de Chicago Riverwalk wilt. De meeste boten en cruises vertrekken vanaf de Navy Pier en Michigan Avenue, gunstig gelegen in Downtown Chicago.

De leukste boottochten Chicago

Heb je niet de hele dag de tijd, maar wil je wel graag het mooiste wat Chicago te bieden heeft vanaf het water zien? Dan is de 75 minuten durende architectuur rondvaart de beste optie. Vanaf het open dek op de boot heb je een vrij zicht op de iconische gebouwen en karakteristieke bruggen. De boottochten en rondvaarten boek je online. Bekijk hieronder de beste tours.

1. Architectuur rondvaart (tip)

boottochten chicagoTijdens deze rondvaart over de Chicago River en een deel van het Michiganmeer krijg je het mooiste van Chicago te zien. Hoor waarom Chicago de bakermat is van de moderne Amerikaanse architectuur.

Deze boottocht is de best geboekte tour in Chicago en vindt plaats op een open rondvaartboot (mét een bar) waardoor je de hele tijd vrij uitzicht hebt op de fascinerende skyline. Vergeet dus niet je fotocamera mee te nemen!

Duur: 75 minuten
Vertrek: Navy Pier en Michigan Avenue

Boek nu

2. Speedboottocht Chicago River en Lake Michigan

chicago rondvaartBewonder Chicago vanaf een snelle speedboot. De tour is vergelijkbaar met de langzame boot zoals hierboven beschreven. Het verschil is dat de Seadog Speedboat op de Chicago River langzaam langs de gebouwen vaart, maar op Lake Michigan de snelheid opvoert.

Voor deze boottocht moet je minimaal 1,20 meter lang zijn. Kinderen kunnen mee onder begeleiding van een volwassene.

Duur: 75 minuten
Vertrek: Navy Pier

Boek nu

3. Avondcruise Chicago

chicago cruise bootIn de avond verandert de skyline van Chicago dankzij de lichtjes in een magisch ‘schilderij’. Tijdens deze avondcruise over de Chicago River en Lake Michigan zie je de stad als nooit tevoren.

Stap om 20:15 uur aan boord en vergaap je aan de betoverende Windy City. Op de boot zijn zowel overdekte als onoverdekte plaatsen aanwezig, waardoor de boottocht altijd door kan gaan. Ook bij slecht weer.

Duur: 90 minuten
Vertrek: Michigan Avenue

Boek nu

Tip!

Ben je van plan om naast een boottocht of rondvaart in Chicago nog meer bezienswaardigheden te bezoeken? Het is dan voordeliger om een voordeelpas voor Chicago aan te schaffen, in plaats van overal een los ticket te kopen. Daarmee bespaar je tot 55% op de toegangsprijs aan de kassa bij meer dan 25 topattracties. Vergelijk alle Chicago voordeelpassen.