John Hancock Center

john hancock center chicagoHet John Hancock Center is een 344 meter hoge wolkenkrabber aan de North Michigan Avenue, aan het einde van de Magnificent Mile. Als de mast bovenop het gebouw wordt meegeteld is het John Hancock 459 meter hoog. Hoewel er in Chicago een paar gebouwen hoger zijn dan de John Hancock Tower (met de Willis Tower als hoogste van de stad), staat de wolkenkrabber wel in het rijtje met hoogste gebouwen van Amerika. De top 10 wordt vooral door Chicago en New York gedomineerd.

De wolkenkrabber, die is vernoemd naar de verzekeringsmaatschappij John Hancock Mutual Life Insurance Company, telt precies honderd verdiepingen en werd in 1969 opgeleverd. Om boven in het gebouw te komen kan gebruik worden gemaakt van maar liefst vijftig liften. Het John Hancock Center is vrijwel volledig ingericht voor kantoren. Daarnaast bevinden zich er een aantal restaurants, barren en een bezoekerscentrum in het gebouw. Op de 44ste verdieping van ‘Big John’, zoals de bijnaam van de toren luidt, is een zwembad gesitueerd. Daarmee bezit de toren het record van hoogste zwembad van de Verenigde Staten.

360° Chicago en TILT

De meeste bezoekers van het John Hancock Center zullen met één van de snelle liften naar de 94ste verdieping gaan. Op die etage bevindt zich 360° Chicago, voorheen John Hancock Observatory geheten. Vanaf dit observatiedeck kun je, zoals de naam van het uitkijkplatform al doet vermoeden, Chicago in elke windrichting bekijken.

uitzicht john hancock chicago

In het bezoekerscentrum op de 94ste verdieping (op 313 meter boven straatniveau) lees je meer over de geschiedenis van de stad en kun je de nodige souvenirs kopen. De meeste mensen zullen echter voor het uitzicht over Chicago komen. En die is prachtig. Naar het noorden toe kijk je uit over de stranden van Chicago, in het oosten zie je Lake Michigan, in het zuiden The Loop met haar wolkenkrabbers en in het westen zie je de wijken en buitenwijken van Chicago. Met helder zicht zie je zelfs de staten Indiana, Michigan en Wisconsin.

Voor mensen met een sterke maag heeft het John Hancock Center sinds enige tijd een nieuwe attractie, genaamd TILT. Dit is een raam aan de buitenzijde van het gebouw die zich 30 graden kantelt. Zo kun je van achter glas vrijwel recht naar beneden kijken over de Magnificent Mile.

Restaurant en lounge bar

Naast het uitkijkpunt 360° Chicago is de toren op nog twee etages open voor publiek. Met het Signature Room Restaurant op de 95ste verdieping kan op grote hoogte worden gedineerd. Een dure, maar unieke belevenis. Slechts een drankje drinken met verbluffend mooi uitzicht kan ook. Dat doe je in de Signature Lounge Bar (op de 96e verdieping). Vanuit deze bar is het mogelijk om ongeveer 270° rond te kijken over Chicago.

uitzicht john hancock chicago

Tickets John Hancock Center

Het John Hancock Center is een populaire attractie. Neem dus ruim te tijd om de wolkenkrabber te bezoeken. Dat geldt ook voor de wachtrij, die lang kan zijn. Geen zin om in de rij te staan voor het kopen van een toegangsbewijs voor het John Hancock Center? Koop dan nu al voordelig een ‘skip the line ticket’ voor de 360° Chicago!

Tickets

Praktische informatie

Het John Hancock Center bezoeken tijdens je Chicago vakantie? De bezoekersingang en de liften naar 360° Chicago, Signature Room en Signature Lounge bevinden zich aan de voet van de toren, aan 875 N. Michigan Avenue.

Openingstijden 360° Chicago
09.00-23.00 uur (gehele jaar)
Let op: entree uiterlijk 30 minuten voor sluitingstijd.

Hotels John Hancock Center

Wil je in de buurt van John Hancock Center overnachten? Rond deze wolkenkrabber in Chicago zijn heel veel hotels te vinden. Zowel op als rond Michigan Avenue. Vanwege de ligging in de buurt van Magnificent Mile betaal je over het algemeen wel wat meer voor een hotel, maar er zijn gelukkig ook genoeg goedkopere opties te vinden als je een kleinere portemonnee hebt. Bekijk alle hotels rond het John Hancock Center.

Boek nu

Tip!

De goedkoopste manier om van het uitzicht over Chicago te genieten is vanuit de Signature Lounge Bar. Het bestellen van een drankje volstaat om een plekje achter het raam te bemachtigen. Goed, de prijs voor een cola ligt beduidende hoger dan aan de grond, maar het is nog altijd goedkoper dan een toegangsbewijs voor 360° Chicago. De bar is open van 11.00 uur tot middernacht.