The Chicago Loop

chicago loopThe Loop is het toeristische hart en Downtown Chicago. Het is één van de 77 wijken in Chicago en het economische centrum van de stad. Naast wereldberoemde gebouwen en wolkenkrabbers bezit het enkele van Chicago’s bekendste en mooiste parken. Hoewel veel mensen met The Loop vaak doelen op het gebied binnen de route van de L-train (bovengrondse metro), is de wijk in werkelijkheid een stuk groter. De grens van The Chicago Loop wordt namelijk in het noorden en westen door de Chicago River gevormd, in het oosten door Lake Michigan en in het zuiden door Roosevelt Road (12th Street).

Om de verschillende delen van Chicago Loop te herkennen is de wijk onderverdeeld in een aantal buurten: Near East Side, South Loop en West Loop Gate. Iedere buurt heeft z’n bezienswaardigheden en hoogtepunten. Sterker nog, alleen al in dit deel van de stad zou je je met gemak meerdere dagen kunnen vermaken.

The Loop bezienswaardigheden

The Loop is erg divers. Of je nu gaat voor de beste musea van de stad, een sportieve middag, het lekkerste eten, de mooiste uitzichtpunten, een toneelstuk of graag de leukste festivals bezoekt, alles kan in dit deel van Chicago.

Uitkijkpunten

De skyline van Chicago is er eentje om de vingers bij af te likken. Eén van de meest opvallende gebouwen van de stad en zeker van The Loop is de Willis Tower, lange tijd zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Een andere eyecatcher in deze wijk is natuurlijk de L-train. Het is zeer de moeite waard om een ritje in deze bovengrondse metro te maken en de stad in je op te nemen.

loop chicago

Entertainment

Nee, het wereldberoemde Chicago Theatre zijn we zeker niet vergeten. Dit iconische theater is nog steeds in gebruik en onderdeel van Theatre District, waar je verder onder andere ook nog het Civic Opera House, het Symphony Center en het Chicago Cultural Center vindt.

Chicago Riverwalk

De Chicago River stroomt dwars door de stad en mond uit in Lake Michigan. Helemaal in het noorden grenst het aan The Loop. Om de rivier meer onderdeel te laten worden van de stad en haar toeristische hoogtepunten is jaren gewerkt aan de Chicago Riverwalk. Dit voetgangersgebied is 2,1 kilometer lang en loopt van Lake Shore Drive tot Lake Street. Het is een heerlijke plek om te relaxen tussen alle wolkenkrabbers.

loop chicago

Musea

De naam Chicago Museum Campus zegt eigenlijk al meer dan genoeg. In de South Loop, aan de voet van Lake Michigan, bevindt zich een park met meerdere musea: het Adler Planetarium, Shedd Aquarium en het Field Museum of Natural History. Verder bevindt zich in The Loop nog het Art Institute of Chicago, één van de beroemdste musea ter wereld.

Parken

Met al die wolkenkrabbers zou je dat niet zo snel denken, maar Chicago is opvallend groen. Vooral dankzij verschillende grote parken. En laat zich een aantal daarvan nou net in Chicago Loop bevinden. Grant Park (bekend van de Buckingham Fountain) en Millennium Park (met Lurie Garden) zijn niet alleen groen, er zijn het hele jaar ook tal van (gratis) festivals te bezoeken.

chicago loop skyline

Sport

In de zomermaanden gaan de inwoners van Chicago massaal naar buiten. Om te wandelen, fietsen, honkballen, zwemmen of hardlopen. Niets van dat alles in Downtown Chicago zou je zeggen. Niets is minder waar. Langs Lake Michigan bruist het van de energie. Liever naar anderen kijken terwijl ze sporten? Bezoek dan een American Football wedstrijd in Soldier Field!

Eten en drinken

Na een dag vol hoogtepunten ben je vast toe aan wat lekkers, als je al niet een typische Chicago hot-dog hebt gehad. In The Loop zijn veel goede restaurants te vinden. Van trendy restaurants uit iedere windstreek tot pizza- en hamburgerketens. Liever wat drinken? Ga dan naar Monk’s Pub (205 W. Lake Street) of The Gage (24 S. Michigan Avenue) voor een biertje, of bezoek Buddy Guy’s Legends voor live-muziek. Meer geld te besteden? Ga dan naar een rooftop bar in Chicago. Zoals Roof van theWit Hotel of Cindy’s in Chicago Athletic Association Hotel.

Hotels Chicago Loop

Ben je op zoek naar een hotel in Chicago en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in The Loop dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt Loop Chicago tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Chicago. Logischerwijs betaal je voor een hotel in The Loop wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Chicago Loop.

Boek nu