Chicago Marathon

chicago marathon reisDe Chicago Marathon behoort tot de grootste hardloopwedstrijden ter wereld. Het is samen met de marathons van Berlijn, Boston, Londen, New York en Tokio één van de zes prestigieuze World Marathon Majors. Daarnaast is het een IAAF Gold Label wedstrijd. Als fanatiek hardloper hoor je deze zes marathons allemaal een keer te hebben gelopen in je leven. Zelf geen sporter? Ook dan is de marathon van Chicago de moeite waard.

De Chicago Marathon wordt de laatste jaren iedere keer in oktober gelopen. Op zondag 7 oktober 2018 wordt alweer de 41ste editie van dit evenement in Chicago gehouden. Niet alleen op de dag van de race zelf staat Chicago in het teken van de wegwedstrijd. Al een aantal dagen ervoor zijn er verschillende (gratis) festiviteiten. Aan de race mogen maximaal 45.000 deelnemers meedoen. Tijdig inschrijven is dus noodzakelijk.

Route Marathon van Chicago

De marathon begint en eindigt ieder jaar in Grant Park, in hartje centrum en niet ver van Lake Michigan. Tijdens de wedstrijd worden maar liefst 29 verschillende wijken aangedaan en de hardlopers passeren Chicago bezienswaardigheden als de Willis Tower, Millennium Park, Chinatown en Soldier Field, het stadion van de Chicago Bears.

marathon chicago reis
Tijdens de marathon van Chicago heb je vrijwel altijd zicht op de geweldige skyline. Het parcours staat bekend om haar geringe hoogteverschil. In combinatie met de aangename temperatuur in oktober zorgt dat voor een goede uitgangspositie voor uitstekende tijden. In totaal zijn er vier wereldrecords gelopen tijdens de Chicago Marathon. De laatste in 2002. De marathon van Chicago staat daarnaast op de vierde plaats van snelste marathonsteden ter wereld. Het moet alleen Berlijn, Londen en Dubai voor zich dulden.

Chicago Marathon reis

Deelnemen aan de marathon? Dan moet je er ieder jaar snel bij zijn. De inschrijving begint altijd al vlak na de vorige editie. Er zijn echter ook reisorganisaties en speciale marathonwebsites die startbewijzen voor de marathon toegewezen krijgen voor de verkoop in Nederland. Wil je in aanmerking komen voor een gegarandeerd startbewijs voor de marathon van Chicago, bekijk dan eens dit speciale arrangement van TUI, inclusief vlucht, hotel en startbewijs.