Chicago Bears (American football)

chicago bearsAmerican football is groot in de Verenigde Staten. In Chicago is dat niet anders. Chicago Bears speelt op het hoogste niveau van Amerika, de National Football League (NFL), en trekt van alle sportclubs in Chicago met gemiddeld ruim 60.000 toeschouwers het meeste publiek. Hoewel dat veel klinkt is dat voor Amerikaanse begrippen aan de lage kant. Veel kunnen de spelers van de Bears daar niet aan doen. Soldier Field, het stadion van Chicago Bears heeft een capaciteit van 61.500 zitplaatsen en dat is het op één na kleinste footballstadion in de NFL. Alleen de Oakland Raiders hebben met het Oakland Coliseum een arena dat kleiner is.

De Bears spelen hun wedstrijden in donkerblauw-oranje tenues en een witte broek. De club was vooral succesvol in het pre-Super Bowl tijdperk. Het won 8 NFL titels tussen 1921 en 1963. Sinds de invoering van de prestigieuze Super Bowl mocht Chicago Bears zich alleen in 1985 nog het beste American footballteam van Amerika noemen.

Wedstrijd Chicago Bears bezoeken

Chicago Bears speelt haar thuiswedstrijden sinds 1971 in Soldier Field, dat in 2003 voor het laatst grondig is gerenoveerd. Alleen de buitenkant, inclusief het karakteristieke deel in de vorm van een tempel, bleef overeind. Voor die tijd hadden de Bears 50 jaar lang hun thuis in Wrigley Field, het stadion van honkbalclub Chicago Cubs.

chicago bears wedstrijd

Soldier Field is prachtig gelegen, pal aan Lake Michigan aan de Lake Shore Drive. Dankzij de ligging van het stadion aan het Michiganmeer en vlak achter het Field Museum of Natural History (op de Museum Campus Chicago) hoeft er niet veel tijd te worden uitgetrokken om vanuit het centrum bij het stadion te komen. Een wedstrijd in de NFL bezoeken kan dus uitstekend gecombineerd worden met de andere bezienswaardigheden in Chicago.

Het is niet eenvoudig om aan kaarten te komen voor de Chicago Bears. Het stadion is vaak uitverkocht voor NFL-wedstrijden van de Bears. Het is dus aan te raden om vooraf al tickets te kopen. Dat doe je het voordeligste bij ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Chicago Bears

Ben je al op de Museum Campus van Chicago, dan is het stadion eenvoudig te voet bereikbaar. Bevind je je in The Loop en ben je aangewezen op het openbaar vervoer, neem dan de metro en stap uit bij station Roosevelt (zowel de oranje, groene als rode lijn). Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen naar Soldier Field. Of reis met de Metra-trein vanuit downtown naar station Museum Campus/11th Street en wandel vanaf daar naar het stadion.

Adres Soldier Field:
1410 Museum Campus Drive, Chicago

Hotels Soldier Field

Wil je in de buurt van Soldier Field overnachten? Bijvoorbeeld omdat je een wedstrijd van de Chicago Bears wilt bijwonen? In de buurt van het Soldier Field zijn gelukkig veel hotels te vinden, in verschillende prijsklassen. Bovendien is het openbaar vervoer in de buurt van het stadion goed verzorgd, ook buiten wedstrijddagen om. En vind je hier nog veel meer bezienswaardigheden. Een ideale locatie dus om een hotel te boeken. Bekijk alle hotels rond Soldier Field.

Boek nu