Musea in Chicago

Chicago heeft liefhebbers van een museumbezoek veel te bieden. De stad beschikt over enkele topmusea. Het bekendste museum Chicago is het Art Institute of Chicago (AIC) en eigenlijk een must see in Chicago. In dit museum voor beeldende kunst, dat door kenners bij de beste musea ter wereld wordt geschaard, kun je vele topstukken bekijken. Zo hangen er schilderijen van wereldberoemde schilders als Vincent van Gogh, Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir.

Leuk museum Chicago

Een ander leuk museum in Chicago is het Museum of Science and Industry, het grootste wetenschapsmuseum van het westelijk halfrond, met tal van interactieve tentoonstellingen. Een ander groot museum in Chicago is het Field Museum of Natural History, samen met het Adler Planetarium en het Shedd Aquarium onderdeel van de Museum Campus Chicago. In dit natuurhistorisch museum kun je onder andere de grootste opgezette Tyrannosaurus ter wereld bekijken.

Ga je met kinderen naar Chicago op vakantie? Ook in dat geval kun je je in Chicago vermaken. Het leukste museum voor kinderen in Chicago is het Shedd Aquarium, aan de voet van Lake Michigan. In deze indoor aquarium vind je naast 32.500 vissen nog veel meer dieren die in het water leven. Ook zijn er dagelijks shows met dolfijnen. Een ander leuk museum voor kinderen is het Chicago Children’s Museum.