Parken in Chicago

New York heeft het Central Park. Chicago heeft maar liefst drie parken in en om het centrum van de stad. De parken in Chicago zorgen voor een heerlijke afwisseling met de vele prachtige gebouwen. En omdat deze parken zich in de nabijheid van de belangrijkste bezienswaardigheden in Chicago bevinden hoef je er nooit ver voor te lopen. Sterker nog, veel leuke attracties zijn juist om deze groene parken gebouwd.

Mooiste parken Chicago

Het nieuwste park in Chicago is Millennium Park. Het was de bedoeling dat dit park, niet geheel toevallig, zou worden geopend rond de millenniumwisseling. Uiteindelijk konden bezoekers in 2004 genieten van het groen. In het Millennium Park bevinden zich meerdere hoogtepunten. De bekendste is de Cloud Gate, in de volksmond ook wel The Bean genoemd door z’n karakteristieke vorm. Een andere belangrijke publiekstrekker in dit park is het openluchttheater, waar vooral tijdens de zomermaanden wekelijks gratis concerten kunnen worden bijgewoond. Ook is dit podium middelpunt van veel festivals in Chicago. In het Millennium Park zijn daarnaast de Crown Fountain, Lurie Garden en BP Pedestrian Bridge interessante attracties.

Andere mooie parken in Chicago zijn Grant Park en Lincoln Park. Rond Grant Park bevinden zich verschillende musea, zoals het Field Museum en het Shedd Aquarium. Lincoln Park ligt ten noorden van het centrum. Hier vind je onder andere het grootste dierentuin van de stad, Lincoln Park Zoo.