Wijken en buurten in Chicago

Chicago is een grote stad en beschikt dan ook over veel buurten (neighbourhoods) die tot grotere wijken (community areas) behoren. De wijken zijn op hun beurt onderverdeeld in stadsdelen, maar om het niet te moeilijk te maken beperken we ons op deze pagina tot de leukste buurten en wijken van Chicago. Het toeristische hart vormt zich voornamelijk in en rond de Chicago Loop. The Loop is tevens het belangrijkste zakendistrict van de stad en huisvest karakteristieke gebouwen als Willis Tower, Chicago Theatre en het stadhuis.

Leukste wijken Chicago

The Loop, dat ook vanwege haar vele hoogbouw erg in het oog springt, is uiteraard niet de enige leuke buurt in Chicago. Als je vanuit Downtown Chicago de Lake Shore Drive langs het Michiganmeer naar het noorden volgt passeer je naast een aantal druk bezochte stranden ook veel interessante en leuke wijken. De eerste is Near North Side, waar onder andere de Magnificent Mile, met haar dure winkels, hotels en boetiekjes toe behoort. Ook River North bevindt zich in deze wijk. Wil je lekker eten of naar een club of discotheek? Dan ben je hier op de juiste plaats. Andere buurten in deze wijk zijn Gold Coast, met haar stranden en statige huizen, en Streeterville. De belangrijkste attractie in Streeterville is de Navy Pier.

Ten zuiden van The Loop zijn vooral Chinatown en Near South Side het vermelden waard. Laatstgenoemde bezit met de Museum Campus over interessante attracties: The Field Museum, Soldier Field, het Adler Planetarium en het John G. Shedd Aquarium. In Chinatown zijn de meeste restaurants en winkels verzameld rond Chinatown Gate, op de kruising tussen Wentworth Avenue en Cermak Road.