Willis Tower: het hoogste gebouw van Chicago

willis tower chicagoDe Willis Tower is het hoogste gebouw van Chicago. Met 442 meter (527 meter inclusief antenne) is het lange tijd zelfs het hoogste gebouw ter wereld geweest. Tussen 3 mei 1973, toen tijdens de bouw het hoogste punt werd bereikt, en 1998 om precies te zijn. In dat jaar moest de Willis Tower (toen nog Sears Tower) deze titel afstaan aan de Petronas Towers in Kuala Lumpur, Maleisië. Wel bleef het nog het hoogste gebouw van Amerika. Totdat eind 2013 het in aanbouw zijnde One World Trade Center in New York de Willis Tower in hoogte voorbij streefde.

Met het John Hancock Center (344 meter) aan de Magnificent Mile heeft Chicago nog een gebouw die in het rijtje met de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten staat. Beide iconische wolkenkrabbers hebben een belangrijke rol in de indrukwekkende skyline van Chicago.

Sears Tower

De Willis Tower heeft 109 verdiepingen (110 als de liftopbouw wordt meegeteld) en bevindt zich in The Loop, het zakencentrum van Chicago. De zwarte wolkenkrabber bestaat officieel uit negen verschillende torens, die allen tegen elkaar aan staan. Om boven in de toren te kunnen komen kan gebruik worden gemaakt van maar liefst 104 verschillende liften.

Onder het grote publiek is de Willis Tower ook wel bekend onder de naam Sears Tower. De wolkenkrabber ging tot 2009 door het leven onder die naam, die het te danken had aan warenhuisketen Sears, Roebuck and Co. Toen in juli 2009 de Britse verzekeringsmakelaar Willis Group Holdings haar intrek in het pand nam kreeg de toren de naam Willis Tower.

Skydeck en The Ledge

Naast 108 verdiepingen met kantoren beschikt de Willis Tower ook over een verdieping met een uitkijkplatform die toegankelijk is voor publiek, Skydeck geheten. Hier kun je ook meer informatie en feiten vinden over de wolkenkrabber zelf. Het is één van de meest bezochte attracties in Chicago. Dit uitkijkpunt bevindt zich op de 103e verdieping, op 412 meter boven de grond. Twee supersnelle liften brengen toeristen in 9,15 meter per seconde naar boven.

ledge willis tower chicago

Vanaf het Skydeck heb je een prachtig uitzicht over de stad en Illinois, met de skyline van Chicago en Lake Michigan uiteraard altijd als grote eyecatchers. Op een heldere dag kun je zelfs een glimp opvangen van de staten Indiana, Michigan en Wisconsin.

Voor bezoekers die het gewone uitkijkpunt niet interessant genoeg vinden heeft de Willis Tower een spannende attractie: The Ledge. Aan de buitenkant van de toren zijn vier volledig doorzichtige glazen balkons gemonteerd. Vanuit deze balkons kun je niet alleen horizontaal kijken, maar ook 412 meter recht naar beneden over de Wacker Drive en de Chicago River.

willis tower chicago

Tickets Willis Tower en Skydeck Chicago

De Willis Tower is één van de populairste attracties van Chicago en het is eerder regel dan uitzondering dat de wachttijd oploopt tot een uur. Geen zin om lang in de rij te staan voor het Skydeck? Koop dan nu al voordelig een ‘skip the line ticket’ voor de Willis Tower. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is in de lift te stappen!

Tickets

Praktische informatie

Het Skydeck bezoeken tijdens je Chicago vakantie? Het adres van de wolkenkrabber is 233 S. Wacker Drive. De bezoekersingang en de liften bevinden zich aan de zuidzijde van de toren, aan de Jackson Boulevard.

Openingstijden Willis Tower
april – september: 09.00-22.00 uur
oktober – maart: 10.00-20.00 uur
Let op: entree uiterlijk 30 minuten voor sluitingstijd.

Hotels Willis Tower

Wil je overnachten in de buurt van de Willis Tower? Het aanbod met hotels bij de Willis Tower is gelukkig groot. Voor ieder wat wils dus. Je vindt hier zowel luxe 5-sterren hotels als hotels die lager in prijs zijn. Het grote voordeel van Willis Tower is dat het centraal gelegen is, waardoor je alle bezienswaardigheden op loopafstand hebt. Bekijk alle hotels rond de Willis Tower.

Boek nu

Tip!

Het beste moment om de Willis Tower te bezoeken is aan het einde van de middag, vlak voordat de schemer boven Chicago invalt. Ga bij voorkeur een uur voor zonsondergang naar boven. Dan zie je Chicago bij daglicht, schemer en als de stad volledig verlicht is. Bekijk vooraf wanneer de zon in Chicago ondergaat op sunrisesunset.com.