Camper huren Chicago

camper huren chicagoEen camper huren Chicago? Ja, doen! Chicago is een ideale stad om een camper roadtrip te beginnen. Met de ligging aan Lake Michigan in het noorden van de Verenigde Staten en niet ver van topbestemmingen als New York, Toronto en de Niagara Falls is Chicago een uitstekend startpunt voor een campervakantie Amerika. Of eindpunt natuurlijk. Mocht het je beginpunt zijn, vergeet dan niet om eerst de hoogtepunten in Chicago te bekijken. Na een aantal dagen in de Windy City, is het tijd om per Chicago camper op weg te gaan naar al het moois wat USA te bieden heeft.

Chicago is de grootste stad van Illinois. Alleen in deze staat is al genoeg moois te ontdekken. Bijvoorbeeld rond het Michiganmeer, dat onderdeel is van The Great Lakes. Hier kun je genieten van prachtige natuur en heerlijke uitrusten aan het water. Leuke steden om tijdens je camperreis te bezoeken zijn Atlanta, Lexington en Washington. Of Springfield, de hoofdstad van Illinois. In Springfield kun je het graf van voormalig president Abraham Lincoln bezoeken. Door Springfield loopt ook de beroemde Route 66. Deze toeristische highway begint in Chicago en eindigt aan de andere kant van het land in Santa Monica, Californië.

Camperhuur in Chicago

camper chicagoVoordat je aan de campervakantie Amerika begint ben je volgens de Amerikaanse wet verplicht om minimaal één hotelovernachting te boeken in Chicago. Gelukkig is het geen straf om een dag in Chicago te verblijven. Bovendien is het met een jetlag niet aan te raden meteen achter het stuur van een RV te kruipen. Daarnaast heb je op die manier de kans om zonder balast van de huurcamper Chicago te bekijken. Vaak is de transfer vanaf het hotel in Chicago naar de verhuurlocatie niet inbegrepen, maar biedt het verhuurbedrijf of hotel wel een haal- en breng service. Of maak gebruik van een taxi.

Camper huren Chicago, welk type?

Campers zijn er in vele soorten en maten, met uiteraard variatie in de prijs per camper. Het is aan jou om te bepalen wat je allemaal nodig denkt te hebben tijdens je Amerika rondreis. Zo zijn er campers met eigen douche en toilet, maar ook eenvoudige varianten met minder luxe. Daarnaast is de ene camper geschikt voor 2 personen en een andere voor 4 of 6. Toch geen camper huren Chicago? Je kunt natuurlijk ook een auto huren in Chicago. Zowel een camper als huurauto hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Camperreizen Chicago en omgeving

Hoe je campervakantie Chicago eruit ziet kun je helemaal zelf bepalen. Dat is het grote voordeel van een camper huren. Je hebt niet alleen vrijheid in het kiezen van een leuke campground, je kunt tijdens het rondreizen ook zelf kiezen waar en hoe lang je stopt om een foto te maken!

Ga jij tijdens je camperreis Amerika naar het oosten om Boston of New York aan te doen, rij je met de camper naar het noorden om een rondje om Lake Ontario of Lake Superior in Canada te maken of kies je ervoor om naar het zuidwesten te gaan, waar je de nationale parken van Nebraska, North Dakota en South Dakota gaat bekijken?

Vraag bij onderstaande specialisten vrijblijvend een offerte aan voor (de tarieven van) camperhuur in Chicago en omgeving.

Travelhome

chicago camper huren

Travelhome (van ANWB) is dé specialist op het gebied van reizen per camper in Amerika.

Bekijk aanbod

WorldWide Campers

WorldWide Campers is een camper specialist, met camperhuur in Chicago.

Bekijk aanbod

TUI

Ook TUI biedt camper huur vanuit Chicago aan. Bekijk op hun site de voorwaarden.

Bekijk aanbod


Nieuwe camper wegbrengen: wegbrengcampers Chicago

Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen? Dan zijn de zogenaamde wegbrengcampers wellicht een interessante optie voor jou. Deze camper wegbrengspecials vinden vooral in het voorjaar, tussen februari en mei, plaats. In de buurt van Chicago staan een aantal fabrieken (oa in Elkhart en Middlebury) waar campers worden gebouwd. Deze nieuwe campers moeten daarna vanuit de fabriek naar plaatsen elders in de Verenigde Staten worden gebracht. Bijvoorbeeld naar San Francisco, New York, Las Vegas, Seattle en Florida. Om het nuttige met het aangename te combineren laten de fabrieken dit aan reisorganisaties over. Ook Nederlandse touroperators bieden deze re-locations/testdrives aan.

Een nieuwe camper wegbrengen vanuit Chicago is veel goedkoper dan een echte camperreis. Voor een wegbrengspecial moet je er echter wel vroeg bij zijn. De meeste specials worden rond de zomer bekend gemaakt. Houd daarom de website van Travelhome.nl goed in de gaten om een wegbrengcamper te boeken.

Meer info

Tip!

Ga je in de zomer op vakantie naar Amerika, dan doe je er verstandig aan om een camper op z’n laatst in december te huren. Of nog beter: uiterlijk in oktober. Tot die tijd profiteer je van de grootste vroegboekkortingen. Vanaf januari gaan de prijzen van campers snel omhoog.

wegbrengcamper chicago