Chicago Theatre: symbool van de stad

chicago theaterHet Chicago Theatre is één van de meest iconische gebouwen van Chicago. Niet voor niets pronkt het theater op vrijwel alle toeristische folders en kaarten van de Windy City. Hét theater van Chicago is gebouwd in 1921 en bevindt zich in de wijk The Loop, ook wel bekend als Downtown. De schouwburg behoort tot de mooiste van Amerika en kan vrijwel dagelijks worden bezocht, zowel tijdens voorstellingen als rondleidingen.

Van opera tot popconcerten

In de eerste jaren na opening deed het gebouw dienst als theater én bioscoop. Vanwege gebrek aan publieke belangstelling voor theatervoorstellingen werden er in de jaren ’70 alleen nog films gedraaid. Ook daar bleek te weinig animo voor te zijn, met als gevolg dat het Chicago Theatre in 1985 noodgedwongen de deuren moest sluiten. Na een grondige restauratie floreert het theater tegenwoordig weer als nooit tevoren. In het gebouw vindt nu weer wekelijks live entertainment plaats: van concerten tot opera.

Onofficiële beeldmerk van Chicago

Het meest iconische deel van het monumentale gebouw is de lichtreclame aan de gevel van het Chicago Theatre. De karakteristieke overkapping boven de ingang van het theater en het 6 verdiepingen hoge uithangbord (met de verticale letters CHICAGO) worden veelvuldig als het onofficiële beeldmerk van Chicago gebruikt.

Het Chicago Theatre, dat vaak is gebruikt als decor voor films, is gebouwd in Neo-Barokke stijl. Aan de buitenkant van het theater pronkt een kleine versie van de Arc de Triomphe, voorzien van een raam met gebrandmerkt glas.

Dat het theater niet alleen een speciaal plekje in de harten van de Chicagoans inneemt blijkt wel uit het feit dat het in 1979 is opgenomen in het National Register of Historic Places, de nationale monumentenlijst van de Verenigde Staten.

theater chicago bezoeken

Chicago Theatre bezoeken

Waar de buitenkant van het theater al een belangrijke bezienswaardigheid in Chicago op zich is, daar is de binnenkant minstens net zo mooi. Zo heeft de architect voor de lobby inspiratie opgedaan in het Château de Versailles, net buiten Parijs. Ook de prachtige trap, die je naar de balkons leidt, is vanuit de Franse hoofdstad gekopieerd. Namelijk van het Palais Garnier. De theaterzaal kan 3600 mensen herbergen, allen met vrij zich op het grote podium.

Adres Chicago Theatre:
175 N State St, Chicago

Rondleiding in het Chicago Theatre

theater chicago rondleidingWil je een voorstelling bijwonen in het Chicago Theatre? Neem dan een kijkje op de website van het theater. Het hele jaar door zijn er uiteenlopende shows.

Zit er niks leuks tussen, heb je minder tijd, of vind je het juist interessant om meer van het bouwwerk te zien? Ga dan mee met een rondleiding in het Chicago Theatre. Het hele jaar door vinden er tours plaats, waarin je alles te weten komt over het gebouw. Tickets hiervoor dien je vooraf online te reserveren. Lees hier meer over de 1 uur durende rondleiding.

Tickets

Ben je van plan om naast dit theater nog meer bezienswaardigheden te bezoeken in Chicago? Het is dan voordeliger om een voordeelpas aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 55% op de toegangsprijs aan de kassa bij meer dan 25 topattracties. Bekijk alle Chicago voordeelpassen.

Hotels Chicago Theatre

Wil je overnachten in de buurt van het Chicago Theatre? Het aanbod met hotels in The Loop is gelukkig groot. Voor ieder wat wils dus. Je vindt hier zowel luxe 5-sterren hotels als hotels die lager in prijs zijn. Het grote voordeel van het theater is dat het centraal gelegen is, waardoor je alle bezienswaardigheden op loopafstand hebt. Bekijk alle hotels rond het Chicago Theatre.

Boek nu