Appartementen Chicago: je eigen vakantiewoning

appartementen chicagoAls zakenstad zijn er veel hotels in Chicago te vinden. Verschillend in prijs, locatie en comfort. Liever wat ruimer zitten en eventueel zelf koken? Naast hotels en hostels kunnen er ook appartementen in Chicago worden gehuurd, waarbij uiteraard ook weer geldt dat ze in verschillende prijsklassen beschikbaar zijn.

Appartement in Chicago

Het grote voordeel van het huren van een appartement of vakantiewoning in Chicago is dat je meer ruimte hebt. Helemaal als je hebt gekozen voor een appartement met 1 of 2 slaapkamers. Gebruik je Chicago bijvoorbeeld als uitvalsbasis voor roadtrips en uitstapjes in Illinois, dan is het fijn om na een lange dag in je ‘eigen woning’ onderuit te zakken in een lekkere sofa. Maar ook natuurlijk als je de hele dag bezienswaardigheden in Chicago hebt bezocht.

Daarnaast is een ander pluspunt dat je de beschikking hebt over een keuken. Je hoeft daardoor niet iedere dag uit eten te gaan, maar kunt af en toe ook eens lekker voor jezelf koken. Voel je daardoor voor even een ‘local’. Doe boodschappen op plekken waar inwoners van Chicago boodschappen doen en zonder je even af van de andere toeristen, die ’s avonds de restaurants in Downtown Chicago opzoeken. Verblijf je langere tijd in Chicago, dan kan het dus ook nog eens voordeliger zijn.

Bekijk aanbod

Bijkomende kosten appartementen Chicago

Een appartement in Chicago huren heeft dus verschillende voordelen. Maar let op: de prijs is dat vaak niet, hoewel dat nog wel eens gesuggereerd wordt. Zeker niet in de leukste wijken van Chicago. De basisprijs voor het boeken van een appartement kan in sommige gevallen dan laag zijn, door de bijkomende kosten wil de eindafrekening nog wel eens hoger uitvallen. Let er allereerst op of het ontbijt en/of diner bij de prijs zijn inbegrepen. Vaak is dat niet zo bij appartementen. Daardoor moet je of buiten de deur eten, of je zorgt ervoor dat je je eigen eten in de keuken van je tijdelijke ‘woning’ klaarmaakt. Andere (onverwachte) kosten waar je aan moet denken bij een appartement of vakantiewoning huren in Chicago zijn schoonmaakkosten, parkeerkosten of energiekosten.

Let op!

Er zijn verschillende websites waar inwoners van Chicago zelf appartementen kunnen aanbieden. Bedenk goed of je hier gebruik van maakt of niet. Je zal niet de eerste zijn die wordt opgelicht. Ons advies is daarom ook om gebruik te maken van grote gerenommeerde aanbieders van accommodaties. Bekijk het aanbod met betrouwbare appartementen in Chicago op Booking.com.

leuk appartement chicago