Streeterville: wijk met Chicago’s top attracties

streeterville chicagoStreeterville is samen met The Loop de buurt in Chicago met de meeste bezoekers. Dat heeft het te danken aan een groot aantal toeristische attracties. Wil je in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk bezienswaardigheden in Chicago zien, dan zit je in Streeterville dus goed. De grootste attractie is zonder twijfel de Navy Pier, dat naar aantal bezoekers zelfs de grootste attractie van Chicago is. Het is dan ook logisch dat dit één van de duurste plekken is om te wonen. En dat je hier veel voor een nacht in hotel in Chicago betaald.

De Streeterville neighborhood valt onder de Near North Side community area, één van de grotere wijken in Chicago. Hoewel er nog wel eens wordt gediscussieerd over wat nou wel en niet onder Streeterville valt, zijn dit de meest gebruikte grenslijnen: Chicago River in het zuiden, Michigan Avenue in het westen en Lake Michigan in het noorden en oosten.

Streeterville bezienswaardigheden

Aan bezienswaardigheden in Streeterville geen gebrek. Het bezit namelijk tal van Chicago’s belangrijkste highlights. Ook staan in dit deel van de stad veel van de hoogste gebouwen, waarvan het John Hancock Center de bekendste en hoogste is. De Magnificent Mile heeft in Streeterville een status aparte, omdat het enerzijds als grens en anderzijds als buurt op zichzelf wordt beschouwd.

Navy Pier

Het is Chicago’s nummer 1 attractie: de Navy Pier. Dat komt omdat het eigenlijk meerdere attracties op één plek zijn. De pier loopt vanaf het vasteland 1 kilometer Lake Michigan in. Op de Navy Pier vind je onder andere het Children’s Museum, een botanische tuin, een theater en een reuzenrad. Verder kun je hier opstappen voor boottochten door Chicago. Lees hier alles over de Navy Pier.

streeterville navy pier

Strand

Streeterville grenst in het oosten aan Lake Michigan en laat dat meer nou enkele prachtige stranden bezitten. Ohio Street Beach bevindt zich in Streeterville, aan de voet van de Navy Pier, en heeft van alle stranden in Chicago met het John Hancock Center als achtergrond waarschijnlijk het mooiste decor. Toegang tot dit strand is uiteraard gratis.

Fietsen

Als grote stad heeft Chicago opvallend veel mogelijkheden om rustig te kunnen fietsen. Daar heeft de stad de laatste jaren dan ook fors in geïnvesteerd. Zo vind je op veel plekken fietspaden. Als je na het vele wandelen toe bent aan wat anders, ga dan fietsen huren in Chicago. In de wijk Streeterville kun je vooral langs Lake Michigan heerlijk rustig fietsen over de Lakefront Trail.

fietsen streeterville chicago

Winkelen

Ook liefhebbers van shoppen komen in Streeterville aan hun trekken. Hoe kan het ook anders met een straat als Michigan Avenue. Vooral op de Magnificent Mile kun je uren shoppen. Je kunt hier terecht in grote malls en winkels van luxe internationale modemerken, maar ook bij ketens als Topshop en Victoria Secret.

John Hancock Center

Een fotogenieke stad als Chicago wil je natuurlijk ook met eigen ogen vanaf grote hoogte zien. En laat Streeterville daar nou een uitstekende plek voor hebben: het John Hancock Center. Op de 94ste verdieping van deze 344 meter hoge wolkenkrabber bevindt zich 360° Chicago, vanwaar je over de stad kan kijken. Wil je een stapje verder? Stap dan in TILT. Lees alles over het John Hancock Center.

streeterville bezienswaardigheden

Musea

Het Children’s Museum Chicago hebben we al even benoemd bij de Navy Pier. Een ander prachtig museum in Streeterville is het Museum of Contemporary Art Chicago. In dit museum kun je de mooiste hedendaagse kunst bekijken. De collecties worden ieder jaar ververst, dus als je een tweede keer in Chicago bent is het opnieuw een bezoek waard.

Hotels Streeterville

Ben je op zoek naar een hotel in Chicago en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in Streeterville goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt Streeterville tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Chicago. Logischerwijs betaal je voor een hotel in Streeterville wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Streeterville.

Boek nu