Rondreis Chicago-New York: de mooiste route

rondreis chicago new yorkOp vakantie naar het oosten van de Verenigde Staten? Ga dan voor een rondreis Chicago New York. Hoewel de steden Chicago en New York zelf al een letterlijk hoogtepunt zijn, zijn er onderweg nog veel meer prachtige plekken te ontdekken. In een groot land als Amerika zijn er vanzelfsprekend heel veel routes tussen beide wereldsteden mogelijk. Op deze pagina beschrijven we de populairste route tussen Chicago en New York, waarbij je een uitstapje maakt naar Canada!

Hoewel we tijdens deze rondreis uitgaan van Chicago als beginpunt en New York als afsluiter van de reis is deze route logischerwijs ook in omgekeerde volgorde af te leggen. Onderstaande route is uiteraard ook in een uitgeklede versie te ondernemen.

Chicago naar New York via Toronto en Niagara Falls

De mooiste en tevens populairste rondreis Chicago New York is die in combinatie met de Canadese wereldstad Toronto en de overdonderende Niagara Falls. Maar ook autostad Detroit, het plaatsje Holland en het prachtige Adirondack Park liggen op de route. Een reis van ongeveer 2000 kilometer. Deze rondreis is niet alleen geschikt om af te leggen met een huurauto, onderweg zijn ook genoeg kampeerplekken voor een camper te vinden.

De rondreis in vogelvlucht

Chicago
Met Chicago heb je meteen al een letterlijk hoogtepunt van de rondreis te pakken. De Windy City is na New York en Los Angeles de derde stad van de Verenigde Staten en staat vooral bekend om haar architectuur en hoogbouw. De skyline van Chicago is er eentje om de vingers bij af te likken. De ligging aan Lake Michigan doet de rest. In de zomermaanden is het op de stadsstranden heerlijk toeven. Maak ook zeker een ritje in de bovengrondse metro, de ‘L’ genoemd. Lees snel meer: Wat te doen in Chicago?

chicago rondreis

Holland (Michigan)
Nederlanders mogen eigenlijk het plaatsje Holland niet overslaan tijdens hun reis. Qua architectuur zou iedereen er snel aan voorbij rijden, maar het heeft een interessante geschiedenis. Holland is ooit gesticht door Nederlanders en nog altijd is het percentage Nederlandse Amerikanen hoog. Leuk om te bezoeken is het themapark Nelis’ Dutch Village aan de rand van het stadje, inclusief molen en grachtjes.

Detroit
Detroit heeft een slechte naam, maar voor liefhebbers van auto’s is het een walhalla. Ford, General Motors en Chrysler hebben hier hun thuisbasis en in de stad zijn diverse musea die in het teken staan van de auto-industrie. Een aanrader is het Ford Piquette Avenue Plant, een voormalige fabriek van Ford. In dit museum zijn nog tal van oude auto’s van Ford te bewonderen, waaronder Model T.

Toronto
Heb je in Chicago nog niet genoeg wolkenkrabbers gezien? Toronto heeft net zo’n indrukwekkende skyline, waarbij de CN Tower het meest in het oog springt. Tot 2007 was dit het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Op grote hoogte kun je in de CN Tower door een glazen vloer recht naar beneden kijken. Neem zeker ook de tijd om met de ferry naar de Toronto Islands te varen. Het uitzicht over de stad is indrukwekkend en met een gehuurde fiets kun je het hele eiland verkennen.

chicago toronto rondreis

Niagara Falls
De Niagara Falls bevinden zich precies op de grens van de Verenigde Staten en Canada en worden gezien als één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Koop een ticket voor de boot en vaar vlak langs het donderende geweld. In de omgeving van het plaatsje Niagara-on-the-lake is voldoende te doen om je enkele dagen te vermaken.

chicago niagara falls

Adirondack Park
Na het fascinerende waterspektakel in Niagara Falls is het tijd om naar Adirondack Park te rijden. In dit park leven vele diersoorten. Van herten en vogels tot beren en vossen. Verder vind je hier prachtige meren, rivieren en bergen. Houd je van wandelen? Vergeet dan niet om je wandelschoenen mee te nemen tijdens deze rondreis. In Adirondack Park kun je namelijk prachtige wandelingen maken.

New York
The Big Apple is het eindpunt van de rondreis Chicago New York. En wat voor een eindpunt! De stad heeft tientallen bijnamen en dat is niet voor niets. Bezoek het Empire State Building, wandel over de Brooklyn Bridge, beklim de Top of the Rock, doe inkopen op 5th Avenue en kom na deze indrukwekkende reis tot rust in Central Park. In New York kun je je met gemak een week vermaken.

rondreis new york chicago

Rondreis Chicago New York boeken

Ben je enthousiast geworden over deze prachtige rondreis in het oosten van de Verenigde Staten en Canada? Naast bovenstaande bezienswaardigheden en plaatsen zijn er nog veel meer routes mogelijk tussen Chicago en New York. Denk aan steden als Cleveland en Pittsburgh. Er zijn verschillende reisorganisaties die de route zoals hierboven beschreven (volledig of gedeeltelijk) aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een huurauto in Chicago boeken. Of een camper.

15 dagen | camper

travelhome chicago

Van Chicago via Toronto en het Adirondack Park naar New York per camper.

Meer info

16 dagen | auto

Laat je individuele rondreis van Chicago naar New York op maat samenstellen.

Meer info

15 dagen | auto

Met een huurauto langs Chicago, de Great Lakes, Toronto en de Niagara Falls.

Meer info


Boek je je reis liever zelfstandig, vergelijk dan eerst de tarieven van vliegtickets naar Chicago om tot de meest gunstige prijs te komen.

Tip!

Naast de rondreis Chicago New York zijn er nog veel meer prachtige routes mogelijk vanuit de Windy City. Wat bijvoorbeeld te denken van de wereldberoemde Route 66. Bekijk onze overige tips voor rondreizen, of ga naar het aanbod van de reisorganisaties.