Rondreis Chicago-New Orleans: mooiste route via Nashville

rondreis chicago new orleansWat hebben de steden Chicago, Nashville, Memphis en New Orleans met elkaar gemeen? Ook als je nog niet in één van deze wereldsteden bent geweest weet je het antwoord op deze vraag: het zijn stuk voor stuk muzieksteden in Amerika. Het leuke is dat je deze steden met elkaar kunt combineren tijdens een rondreis Chicago New Orleans, via Nashville en Memphis. Een echte muziekreis dus, af te leggen met huurauto of camper. Of met een reisorganisatie die de hotels al voor je heeft uitgezocht. Later meer daarover.

Er zijn veel manieren om van noord naar zuid, of vice versa, te reizen. Op deze pagina beschrijven we de beste route vanuit Chicago naar New Orleans, maar de rondreis is natuurlijk ook in de omgekeerde volgorde af te leggen. Of in een uitgeklede versie.

Chicago, Nashville, Memphis en New Orleans

Als je een rondreis Chicago-New Orleans maakt kun je vrijwel in een rechte lijn naar beneden rijden, waarbij je een klein beetje dient af te wijken naar het oosten om Nashville aan te doen. Naast de vier bekende muzieksteden kom je ook langs St. Louis en rijd je over de scenic Natchez Trace Parkway. In totaal is de route ongeveer 2100 kilometer lang en bezoek je de staten Illinois, Missouri, Tennessee, Mississippi en Louisiana.

De rondreis in vogelvlucht

Chicago
Met Chicago als beginpunt, begin je meteen in de grootste stad van deze rondreis naar New Orleans. Na New York en Los Angeles is ‘The Windy City’ namelijk de derde stad van Amerika. Reis na aankomst niet meteen verder, maar neem de tijd om Chicago te bezoeken. De stad van house, blues en jazz beschikt over prachtige stranden, indrukwekkende musea en de hoogste gebouwen van het land. Wil je weten wat je niet mag missen? Bekijk dan wat je kunt doen tijdens 2 dagen Chicago.

chicago new orleans reis

St. Louis
Na Chicago is het tijd om via de wereldberoemde Route 66 naar het zuiden af te dalen. Tussen de glooiende weilanden doemt op den duur de skyline van Saint Louis op. De grootste stad van Missouri heeft haar bekendheid vooral te danken aan de 192 meter hoge Gateway Arch. Ga naar boven voor een mooi uitzicht over de stad en omgeving.

Nashville
De volgende stop van de rondreis Chicago-New Orleans is Nashville, niet alleen de hoofdstad van Tennessee, maar ook de bakermat van countrymuziek. Met name Music Row, een historisch district in de stad, ademt western muziek. Je vindt hier de Country Music Hall of Fame en leuke kroegen waar dagelijks live muziek wordt gespeeld. Naast countrymuziek kun je hier naar veel meer muziekstijlen luisteren.

new orleans nashville chicago

Memphis
Ook Memphis staat garant voor één of meerdere avondjes muziek. Het zal je vast niets verbazen dat de hits van Elvis Presley inmiddels helemaal grijs gedraaid zijn in de beroemde Beale Street. Memphis is namelijk de voormalige woonplaats van de popster. Graceland, waar Elvis jaren woonde, bevindt zich in het zuiden van de stad en is een waar bedevaartsoord geworden.

Natchez Trace Parkway
De Natchez Trace Parkway wordt door sommige mensen gezien als de mooiste autoroute van de Verenigde Staten. De weg is 715 kilometer lang en loopt van Nashville naar Natchez, in Mississippi. Je kunt ervoor kiezen om de hele route te volgen, maar ook om slechts een deel ervan af te leggen. De weg eindigt in Natchez aan de voet van de Mississippi River, een attractie van zichzelf.

leukste route chicago new orleans

New Orleans
Tijdens de rondreis Chicago New Orleans begin je aan Lake Michigan en eindig je bij de Golf van Mexico. In NOLA, zoals de stad liefkozend wordt genoemd, voeren jazz en gospelmuziek de boventoon. Vooral rond het swingende Bourbon Street. New Orleans is ook één van de oudste steden van Amerika. Dat zie je terug in Garden District, waar je prachtige historische gebouwen vindt, en het koloniale Jackson Square. Tijd over? Ga dan mee met een swamp tour en spot alligators.

chicago naar new orleans

Rondreis Chicago New Orleans boeken

Bovenstaande rondreis is natuurlijk helemaal zelfstandig te organiseren. Boek een huurauto in Chicago en kies je favoriete hotels. Bovendien kun je je reis dan volledig op maat maken, met misschien nog wel een uitstapje naar Atlanta of zelfs naar Florida. Maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken, kies dan voor een reisorganisatie. Er zijn verschillende organisaties die bovenstaande route volledig of gedeeltelijk aanbieden.

15 dagen | groep

Een echte muziekreis vanuit Chicago, via Memphis en Nashville naar New Orleans. Met Leo Blokhuis.

Meer info

20 dagen | camper

travelhome chicago

Van Chicago via Memphis naar New Orleans. Met een uitbreiding naar zonnig Florida. Per camper.

Meer info

15 dagen | auto

reis chicago boeken

Stuur bovenstaande rondreis naar AmerikaPLUS en zij maken vrijblijvend een offerte voor je op.

Meer info


Boek je je reis liever zelfstandig, vergelijk dan eerst de tarieven van vliegtickets naar Chicago om tot de meest gunstige prijs te komen.

Tip!

Naast de rondreis Chicago New Orleans zijn er nog veel meer prachtige routes mogelijk vanuit de Windy City. Wat bijvoorbeeld te denken van een road trip naar New York of de wereldberoemde Route 66. Bekijk al onze tips voor rondreizen, of ga naar het aanbod van de reisorganisaties.