Navy Pier: Chicago’s populairste attractie

navy pier chicagoDe Navy Pier is een kilometer lange pier in Lake Michigan, gelegen in de wijk Streeterville. Met ongeveer 9 miljoen bezoekers is het de drukst bezochte bezienswaardigheid in Chicago en één van de populairste in het hele Midwesten van de Verenigde Staten.

De pier werd in 1916 geopend voor publiek. Hoewel het enkele voorzieningen met entertainment had, werd het vooral gebruikt voor het laden en lossen van vrachtschepen en het aanmeren van passagiersboten. In 1927 werd de naam van de pier omgedoopt in Navy Pier, om de mariniers die in de Eerste Wereldoorlog hebben gediend te eren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed de Navy Pier haar naam een tijdje echt eer aan en werd het gebruikt als trainingslocatie voor de marine. Pas sinds 1995 heeft het de functie die het nu heeft, een belangrijke toeristische attractie voor Chicago.

Het begin- en eindpunt wordt gedomineerd door iconische bouwwerken. Het Headhouse en Auditorium hebben de tand des tijds doorstaan en hebben alle hoogte- en dieptepunten van de Navy Pier meegemaakt. In het Headhouse vind je het Children’s Museum, terwijl het Auditorium een grote balzaal bezit.

chicago navy pier

Wat doen op de Navy Pier?

Buiten het prachtige uitzicht op de stad zijn er zoals gezegd meerdere dingen te doen op de Navy Pier. De pier beslaat een gebied van meer dan 50 hectare en beschikt over parken, tuinen, winkels, restaurants en bovenal attracties. Daarnaast bevindt zich het strand Ohio Street Beach op loopafstand en vinden er regelmatig grote en kleine festivals plaats. Een overzicht van de belangrijkste dingen om te doen op de Navy Pier:

Boottochten: rondvaarten en cruises
Vanaf de pier vertrekken verschillende rondvaartboten en cruises richting Lake Michigan en de Chicago River om de stad vanaf het water te bekijken. Daarnaast kun je vanaf de Navy Pier op de watertaxi stappen, een leuke manier om je in Chicago te vervoeren. De populairste boottocht is de architectuurcruise over de Chicago River.

Lees meer

Children’s Museum
Bezoek je Chicago met kinderen, dan is een bezoek aan het Chicago Children’s Museum een absolute aanrader. In dit museum kunnen kinderen zich vermaken in de talloze educatieve en interactieve ruimtes.

Crystal Gardens
Midden op de pier bevindt zich een botanische tuin, de Crystal Gardens. Deze indoor tuin bezit een grote verscheidenheid aan planten en bomen.

Reuzenrad
Leuk voor jong en oud: het reuzenrad. De Centennial Wheel op de Navy Pier is 45 meter hoog en vanzelfsprekend is het uitzicht bovenin waanzinnig. Naast de reuzenrad heeft de pier nog enkele andere draaimolens.

Fietsen en segways huren
In de buurt van de Navy Pier, in de parken en langs Lake Michigan zijn prachtige fietsroutes aangelegd. Dus huur een fiets bij de pier en verken Chicago per fiets. Of per segway.

Amazing Chicago doolhof
Het Amazing Chicago’s Funhouse Maze (doolhof) is één van de populairste attracties op de pier. Ieder jaar proberen toeristen de uitgang van deze gigantische doolhof te vinden.

Shakespeare Theater
In het Shakespeare Theater vinden het hele jaar verschillende Shakespeare producties plaats. Daarnaast bevindt zich op de pier ook een IMAX theater.

Midgetgolf
Even heerlijk ontspannen in de buitenlucht? Ga dan midgetgolfen. Deze baan ligt aan de voet van het reuzenrad.

Hotels Navy Pier

Overnachten op de Navy Pier is niet mogelijk, maar in de buurt van de pier zijn veel hotels gevestigd. Aangezien je hartje stad zit betaal je over het algemeen wel wat meer voor een kamer. Gelukkig zijn er ook voldoende betaalbare opties. Bekijk alle hotels rond de Navy Pier.

Enkele aanraders:
Loews Chicago Hotel (4*)
Virgin Hotels Chicago (4*)
W Chicago – Lakeshore (4*)
Sheraton Grand Chicago (4*)

navy pier

Navy Pier bezoeken

Een bezoek brengen aan de Navy Pier? De pier is het hele jaar geopend, op Thanksgiving en tijdens kerst na. Het adres is 600 E Grand Ave.

Openingstijden Navy Pier
De Navy Pier is het hele jaar iedere dag van 10.00 tot 20.00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag blijft de pier tot 22.00 uur geopend.

Entreekosten Navy Pier
Een bezoek aan de pier is gratis. Slenter langs de kade en geniet van het prachtige uitzicht over Chicago en Lake Michigan. Bezoek je een attractie, dan zijn daar vanzelfsprekend kosten aan verbonden. De kosten per attractie lopen flink uiteen. Ben je van plan meerdere dingen te doen? Overweeg dan een voordeelpas voor Chicago.