Goose Island bierbrouwerij Chicago

goose island chicagoNa China is de Verenigde Staten het land dat het meeste bier in de wereld produceert. Het aantal brouwerijen blijft iedere week stijgen in Amerika, vooral dankzij de opkomst van het zogenaamde craft beer. Lokaal bier wordt meer en meer gewaardeerd. Ook Chicago heeft haar eigen bierbrouwerijen, die een belangrijke positie hebben in de drinkcultuur van de stad. De bekendste bierbrouwerij in Chicago is Goose Island Brewery, opgericht in 1988 en tegenwoordig ook verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten.

Goose Island is vernoemd naar het gelijknamige eiland in het noordwesten van Chicago. Hoewel Goose Island tegenwoordig een erkende internationale bierbrouwerij is, bezat de brouwer bij de oprichting in 1988 niet meer dan een brewpub in de wijk Lincoln Park. Pas in 1995 werden de deuren geopend van de gerenommeerde brouwerij die het nu is. Naast de brouwerij op Fulton Street bezit Goose Island nog altijd een brewpub, gevestigd aan de Clybourn Avenue in Chicago.

Goose Island bier

Goose Island heeft inmiddels een groot aanbod met uiteenlopende bieren. Een aantal is het hele jaar beschikbaar, anderen zijn alleen in specifieke seizoenen te koop, zoals Noël (in december). De Bourbon County Brand Stout Proprietor’s verkoopt de brouwerij alleen in Chicago. Ook heeft het een aantal prijswinnende bieren uitgebracht.

Met de Goose Island Bourbon County Brand Stout had het in 2008 de primeur om als eerste Amerikaanse brouwer een imperial stout buiten de landsgrenzen op de markt te brengen. Door liefhebbers wordt dit bier als één van de beste bieren ooit beschouwd. De bekendste bieren, en het hele jaar verkrijgbaar, zijn Goose IPA, 312 Urban Wheat Ale (vernoemd naar het netnummer van de stad), Four Star Pils, Goose Honkers Ale en Green Line Pale Ale.

goose island bourbon county stout

goose island ipa

goose island bourbon barrel aged porter

Goose Island brouwerij bezoeken

Ben je een vakantie naar de Windy City aan het plannen en aan het bedenken wat te doen in Chicago? Het is mogelijk om een rondleiding en bierproeverij te boeken in de bierbrouwerij. Een tour duurt 1 uur en de kosten bedragen ongeveer 10 US dollar. Wel naar het brouwerscafé, maar niet deelnemen aan de tour? Ook dat is mogelijk. De brouwerij is gevestigd aan 1800 W Fulton Street.

Ga voor meer informatie over de tours naar gooseisland.com.

Tip!

Staat de bierbrouwerij van Goose Island op je planning tijdens het bezoek aan Chicago? Trek meer tijd uit voor het gebied rond de brouwerij. In het nabij gelegen Fulton Market District zijn veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Lees snel meer over eten en drinken in Chicago.