Chicago Riverwalk

chicago riverwalkTijdens een bezoek aan Chicago kun je er niet omheen, de Chicago River. Deze rivier stroomt dwars door de stad en mond uit in Lake Michigan. Lange tijd was er voor voetgangers geen mogelijkheid om rustig langs de rivier te wandelen, zonder uit te moeten kijken voor het verkeer op de drukke Wacker Drive. Of vanaf één van de rondvaartboten natuurlijk. Daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen, dankzij de aanleg van de Chicago Riverwalk, een 2,1 kilometer lang voetgangersgebied langs de zuidkant van de Chicago River.

Met de aanleg van de Chicago Riverwalk is in 2001 begonnen en sindsdien is dit voetgangersgebied steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig loopt de Riverwalk vanaf de voet van Lake Michigan aan Lake Shore Drive tot Lake Street aan de westkant van The Loop. Daarmee behoort het tegenwoordig tot de belangrijkste Chicago bezienswaardigheden.

Zien op de Chicago Riverwalk

riverwalk chicagoDe belangrijkste eyecatcher van de Chicago Riverwalk is zonder meer de Chicago River. Op deze rivier varen ieder moment van de dag tientallen rondvaartboten en watertaxi’s. Maar vergeet ook niet naar boven te kijken, want van de prachtige (hoogbouw)architectuur kun je onmogelijk genoeg krijgen. Iconische gebouwen als de Trump Tower en de nieuwe Apple Store hebben allemaal zicht op de wandelpromenade. Daarnaast passeer je maar liefst 9 bruggen (11 inclusief begin- en eindpunt), waaronder de Michigan Avenue Bridge.

Doen op en rond de rivier

Op de Riverwalk zelf is ook voldoende te beleven. Wandelend van oost naar west kom je langs parkjes, fonteinen en heel veel eetgelegenheden. Op zoek naar een biertje of cocktail? Ook dan zit je hier goed. Daarnaast kun je het McCormick Bridgehouse & Chicago River Museum bezoeken, waar je meer leert over de Chicago River en haar bruggen in de stad.

Het is mogelijk om vanaf de Chicago Riverwalk op de watertaxi te stappen. Er bevinden zich verschillende haltes aan de promenade. Geen zin om te lopen? Kies er dan voor om een fiets te huren, want op (delen van) de Riverwalk is het toegestaan om te fietsen. Een andere leuke manier om de Chicago River te bewonderen is met een kayak. Bij Urban Kayaks kun je kayaks huren.

chicago river walk entree

Hotels Chicago Riverwalk

Wil je overnachten in de buurt van de Chicago Riverwalk? Het aanbod met hotels is hier heel groot. En gelukkig is er voor elke portemonnee genoeg keuze. Zowel luxe 5-sterren hotels als goedkope accommodaties bevinden zich in de buurt van de rivier. Het grote voordeel van dit gebied is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand bevinden. Bekijk alle hotels rond de Chicago Riverwalk.

Boek nu