Chicago Fire (voetbal)

chicago fireChicago Fire Soccer Club is de voetbalclub van Chicago en speelt al een aantal jaren in de Major League Soccer (MLS), het hoogste niveau van de Verenigde Staten en Canada. De club is opgericht in 1997 en de naam van de club verwijst naar de grote brand die in 1871 een derde van de stad heeft verwoest.

Meteen in het eerste seizoen van oprichting (1998) pakte Chicago Fire de titel in de MLS. In de finale van de MLS Cup versloegen de rood-witten uit Chicago haar rivaal D.C. United met 0-2.

Juist de laatste seizoenen, nu de Amerikaanse voetbalcompetitie dankzij transfers van grote spelers ook in Europa meer aanzien krijgt, heeft Chicago Fire moeite om aan te haken met de top van Amerika. Grote transfers blijven uit en de toeschouwersaantallen lopen terug. De concurrentie van grote sportteams in Chicago draagt ook niet bij aan de populariteit van de voetbalclub. Bij het uitblijven van successen blijft ‘soccer’ na honkbal, American football, basketbal en ijshockey de vijfde sport van de stad, helaas voor Chicago Fire.

Wedstrijd Chicago Fire bezoeken

Tijdens de eerste jaren na de oprichting maakte Chicago Fire gebruik van het grote Soldier Field, normaal de thuishaven van American football team Chicago Bears. Chicago Fire speelt sinds 2006 in het Toyota Park. Dit stadion staat in de aangrenzende plaats Bridgeview, net ten zuidwesten van Chicago.

wedstrijd chicago fire

Het Toyota Park in Bridgeview past beter bij Chicago Fire. Het stadion is speciaal ontworpen voor voetbal en heeft 20.000 zitplaatsen. De toeschouwers zitten dicht op het veld. Tijdens competitiewedstrijden is het vrijwel altijd mogelijk om op de wedstrijddag aan de kassa een toegangsbewijs te kopen. Alleen tegen de topteams en tijdens de play-offs van de MLS Cup is de kans op een uitverkocht stadion groot. Tickets zijn ook te koop op de website van de club.

Vervoer naar Chicago Fire

Veel fans van Chicago Fire komen met de auto naar het stadion. Heb je een auto gehuurd in Chicago, dan kun je tegen betaling de auto kwijt op de grote parkeerterreinen rond het Toyota Park.

Aangewezen op het openbaar vervoer in Chicago? Op wedstrijddagen rijden er speciale shuttlebussen (Toyota Park Direct) tussen metrostation Midway en het stadion. Midway is vanuit het centrum van Chicago met de oranje metrolijn te bereiken. Vanaf 2 uur voor de aftrap rijdt er iedere 20 minuten een bus naar Toyota Park.

Adres Toyota Park:
7000 Harlem Avenue, Bridgeview