The Art Institute of Chicago

art institute chicagoAls één van de grootste musea van Amerika is The Art Institute of Chicago (AIC) een populaire attractie. Sterker nog, het is na het Metropolitan Museum of Art in New York het grootste museum van de Verenigde Staten. Het bevindt zich aan de voet van het prachtige Millennium Park, in downtown Chicago.

Het Art Institute is een museum voor beeldende kunst en heeft het hele jaar prachtige tentoonstellingen met meer dan 260.000 kunstwerken in vooral Impressionistische, Post-Impressionistische en Amerikaanse schilderkunst.

Wat is er te zien in het Art Institute of Chicago?

Het museum werd in 1879 opgericht als de Chicago Academy of Fine Arts. Sinds 2009 beschikt het huidige Art Institute of Chicago over twee delen, het oude gebouw en een nieuw gedeelte, de Modern Wing. In het nieuwe gedeelte van het museum zijn klassiek moderne kunstwerken ondergebracht, met bekende werken van onder anderen Pablo Picasso (The Old Guitarist), René Magritte (Time Transfixed) en Henri Matisse (Bathers by a River). Ook de wisseltentoonstellingen kun je hier vinden.

Het museum beschikt verder over werken van beroemde schilders als Vincent van Gogh en Claude Monet. American Gothic van Grant Wood en Nighthawks van Edward Hopper behoren tot de belangrijkste Amerikaanse werken in het museum. Daarnaast heeft het Art Institute sinds 2005 ongeveer vijftig schilderijen van de Terra Foundation in bruikleen.

art institute chicago

Tickets Art Institute Chicago

Je kunt uiteraard toegangskaarten aanschaffen bij de kassa van het museum, op de dag van je bezoek. Handiger is het om online tickets te kopen. Daarmee voorkom je dat je in een lange rij moet staan. Zonde van je tijd. Met de Fast Pass Tickets ben je in een mum van tijd binnen.

Tickets

Praktische informatie

Het Art Institute of Chicago bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in Downtown Chicago en is eenvoudig per voet of per fiets te bereiken. Divvy Bikes heeft verschillende verzamelpunten rond het museum. The Art Institute ligt niet ver andere bezienswaardigheden als Millennium Park, Grant Park en The Loop. Het museum heeft twee ingangen, één in het oude gebouw aan 111 South Michigan Avenue en één in het moderne gedeelte van het museum aan 159 East Monroe Street.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Chicago, maak dan bij voorkeur gebruik van ‘The El’. De bruine, groene, oranje, roze en paarse metrolijnen stoppen allemaal boven de grond bij station Adams/Wabash, één blok verwijderd van het museum. De rode en blauwe metrolijnen stoppen onder de grond bij station Monroe, op een paar blokken van het museum.

Openingstijden Art Institute of Chicago
Het museum is het hele jaar dagelijks geopend (op Thanksgiving, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag na).
vrijdag t/m woensdag: 10.30-17.00 uur
donderdag: 10.30-20.00 uur

Meer informatie over Art Institute of Chicago vind je op artic.edu.

Hotels Art Institute of Chicago

Wil je in de buurt van The Art Institute of Chicago overnachten? In de omgeving van dit populaire museum zijn heel veel hotels te vinden. Verschillend in prijs, maar vanwege de ligging in The Loop betaal je over het algemeen veel. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere opties te vinden op loopafstand van het Art Institute. Bekijk alle hotels rond The Art Institute of Chicago.

Boek nu

Tip!

Weet je nu al dat je het Art Institute Chicago gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een voordeelpas voor Chicago aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 55% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Chicago, waaronder The Art Institute of Chicago.