The Art Institute of Chicago

art institute chicagoAls één van de grootste musea van Amerika is het Art Institute of Chicago (AIC) een populaire attractie. Sterker nog, het is na het Metropolitan Museum of Art in New York het grootste museum van de Verenigde Staten. Het Art Institute is een museum voor beeldende kunst en heeft het hele jaar prachtige tentoonstellingen met meer dan 260.000 kunstwerken in vooral Impressionistische, Post-Impressionistische en Amerikaanse schilderkunst.

Het museum werd in 1879 opgericht als de Chicago Academy of Fine Arts. Sinds 2009 beschikt het huidige Art Institute of Chicago over twee delen, het oude gebouw en een nieuw gedeelte, de Modern Wing. In het nieuwe gedeelte van het museum zijn klassiek moderne kunstwerken ondergebracht, met bekende werken van onder anderen Pablo Picasso (The Old Guitarist), René Magritte (Time Transfixed) en Henri Matisse (Bathers by a River). Ook de wisseltentoonstellingen kun je hier vinden.

Het museum beschikt verder over werken van beroemde schilders als Vincent van Gogh en Claude Monet. American Gothic van Grant Wood en Nighthawks van Edward Hopper behoren tot de belangrijkste Amerikaanse werken in het museum. Daarnaast heeft het Art Institute sinds 2005 ongeveer vijftig schilderijen van de Terra Foundation in bruikleen.

art institute chicago

Art Institute Chicago bezoeken

Het Art Institute of Chicago bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in Downtown Chicago en is eenvoudig per voet of per fiets te bereiken. Divvy Bikes heeft verschillende verzamelpunten rond het museum. The Art Institute ligt niet ver andere bezienswaardigheden als Millennium Park, Grant Park en The Loop. Het museum heeft twee ingangen, één in het oude gebouw aan 111 South Michigan Avenue en één in het moderne gedeelte van het museum aan 159 East Monroe Street.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Chicago, maak dan bij voorkeur gebruik van ‘The El’. De bruine, groene, oranje, roze en paarse metrolijnen stoppen allemaal boven de grond bij station Adams/Wabash, één blok verwijderd van het museum. De rode en blauwe metrolijnen stoppen onder de grond bij station Monroe, op een paar blokken van het Art Institute of Chicago.

Openingstijden Art Institute of Chicago
Het museum is het hele jaar dagelijks geopend (op Thanksgiving, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag na).
vrijdag t/m woensdag: 10.30-17.00 uur
donderdag: 10.30-20.00 uur

Meer informatie over Art Institute of Chicago vind je op artic.edu.

Tip!

Weet je nu al dat je het Art Institute Chicago gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een Go Chicago Card aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en krijg je bovendien korting op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Chicago, waaronder The Art Institute of Chicago.