2 dagen Chicago: wat doen in 48 uur

2 dagen chicagoChicago is vaak onderdeel van een rondreis door Noordoost-Amerika. En dus blijven veel mensen kort in de Windy City. Een veelgestelde vraag is dus ook: Wat te doen tijdens 2 dagen Chicago? Daarom vind je hier tips over wat je kan doen in 48 uur Chicago.

Chicago is een wereldstad. Na New York en Los Angeles is het zelfs de derde stad van de Verenigde Staten. Veel mensen kennen het alleen van vliegveld O’Hare, vanwege een overstap naar een andere bestemming in Amerika. Zonde, want Chicago barst van de bezienswaardigheden. En dat ga jij ervaren!

Chicago in een notendop

Voordat je Chicago bezoekt is het handig om te weten hoe de stad is ingedeeld. Aan de oostkant van de stad bevindt zich Lake Michigan, één van de vijf Grote Meren van de Verenigde Staten. Downtown wordt in Chicago ook wel aangeduid als The Loop. Heel makkelijk te herkennen, want de bovengrondse metro (de ‘L’) bakent dit deel van de stad af. Rond The Loop zijn er nog een aantal buurten die tot het centrum worden gerekend, grofweg het gebied rond de Magnificent Mile, Navy Pier en Millennium Park. Beperk je tijdens 48 uur Chicago tot dit deel van de stad en je krijgt een goed beeld.

Wat mag je niet missen in 2 dagen Chicago?

Dan zijn we aangekomen bij de highlights van de stad. We kunnen meteen al aangeven dat dit er eigenlijk te veel zijn om op te noemen. En daarom verwijzen we je alvast naar de informatie met alles wat je kunt doen in Chicago. Maar wat mag je zeker niet missen als je 2 dagen in Chicago bent?

Chicago staat bekend om zijn fascinerende skyline en wat is dan een beter begin dan de stad vanaf grote hoogte bekijken. De Willis Tower (voorheen Sears Tower) was zelfs enige tijd het hoogste gebouw ter wereld. Een ander prachtig uitkijkpunt vind je op het John Hancock Center, vlakbij de kust van Lake Michigan.

48 uur chicago

Nadat je de stad van boven hebt gezien is het tijd om Chicago vanaf de grond te verkennen. Vanuit de wolkenkrabber heb je kunnen zien dat de Windy City verrassend groen is. Dat komt door het grote aantal parken dat de stad rijk is. Omdat je slechts 2 dagen in Chicago bent kun je het beste voor het Millennium Park kiezen. Dit mooi aangelegde stadspark bezit namelijk van zichzelf al meerdere highlights. En dus sla je meteen twee, drie, vier of vijf vliegen in één klap!

2 dagen in chicago

Zeg je Chicago, dan zeg je water. Naast Lake Michigan is ook de Chicago River dominant aanwezig in de stad. Deze rivier doorkruist Chicago precies in hartje centrum. Tijdens je korte verblijf een ideale mogelijkheid om dus mee te gaan op één van de vele boottochten in Chicago. Tijdens een rondvaarttocht zie je de stad vanuit een heel ander perspectief. Bovendien leer je tijdens de boottocht meer over de geschiedenis van de stad.

wat doen in 48 uur chicago

Ben je een liefhebber van kunst en musea, dan mag je in Chicago niet het Art Institute of Chicago overslaan. Dit museum behoort tot de grootste en beste musea ter wereld en heeft veel topstukken in haar collectie. Het museum bevindt zich aan de rand van Millennium Park en dus kun je het makkelijk combineren met de andere highlights. Houd er echter rekening mee dat als je eenmaal binnen bent, je waarschijnlijk niet meer weg wilt. Trek er dus wel de nodige tijd voor uit.

In de avonduren kun je natuurlijk uitgebreid gaan eten en drinken. Maar dat kun je ook combineren met iets typisch Chicago, namelijk een sportwedstrijd. In alle takken van Amerikaanse sporten bezit Chicago namelijk één of meerdere teams op het hoogste niveau: honkbal, basketbal, American football, ijshockey en zelfs voetbal. In ieder jaargetijde is één van de teams wel in competitie, dus grijp je kans en ervaar de Amerikaanse sportcultuur tijdens het bezoek aan een sportwedstrijd.

kort verblijf chicago

Als je nog tijd over hebt, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan shoppen. Bezoek in dat geval zeker de Magnificent Mile. Deze beroemde mijl bezit naast de duurste winkelketens en grootste shopping malls ook bekende merken als Starbucks, Victoria’s Secret, Topshop/Topman en de Apple Store. De Magnificent Mile begint bij de Chicago River en loopt in de richting van het noorden, waar ook het John Hancock Center gevestigd is.

Overnachten in Chicago

En dan moet je natuurlijk nog ergens overnachten in Chicago. Het aanbod met hotels is groot. Chicago is een echte zakenstad en daarom kun je in alle segmenten wel een geschikte kamer vinden. En over het algemeen is de kwaliteit goed te noemen. Wil je alles uit de 2 dagen Chicago halen, dan kun je het beste voor een hotel in of rond Downtown boeken. Kies voor een overnachting in The Loop, Magnificent Mile, River North of Streeterville. Hier vind je de beste hotels, op basis van locatie en prijs-kwaliteit verhouding: Top 5 hotels Chicago centrum.

Vervoer naar Chicago

Het moment waarop je Chicago in je roadtrip hebt ingepast bepaalt uiteraard de manier waarop je in de stad aankomt. En dus ook of je al in het bezit bent van een huurauto of camper. Of een treinticket natuurlijk. Bezoek je Chicago aan het begin of einde van je reis, dan maak je gebruik van de internationale luchthaven O’Hare. Het vervoer van en naar het vliegveld is goed verzorgd. Vanuit Downtown Chicago rijden er onder andere metro’s naar de luchthaven.

Tip!

Weet je nu al dat je meerdere bezienswaardigheden in Chicago gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een Go Chicago Card aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 55% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Chicago.